13:27 18.02.2018

Тимошенко має намір повернути врегулювання українсько-російського конфлікту в "Будапештський формат" після президентських виборів

2 хв читати
Тимошенко має намір повернути врегулювання українсько-російського конфлікту в "Будапештський формат" після президентських виборів

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає за необхідне відновлення переговорного процесу щодо врегулювання українсько-російського конфлікту в "Будапештському" форматі – між країнами-підписантами Будапештського меморандуму 1994 року: Україною, США, Великою Британією і РФ.

"Одразу після виборів президента треба буде піднімати всі акти міжнародного права, які гарантують всім країнам цілісність території і повертати переговорний процес у Будапештський формат. Я вважаю, що це єдина відповідь на зовнішню агресію", – сказала Ю.Тимошенко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" під час проведення Мюнхенської конференції з безпеки.

"На конференції Україна не звучала, її практично забули", – сказала Ю.Тимошенко, назвавши це "величезним прорахунком зовнішньої політики".

"З болем у серці ми спостерігали за порожнім залом, коли виступав президент", – зазначила лідер "Батьківщини".

На її думку, недостатньо діяти тільки емоційно, а необхідна системна робота, яка узгоджувала б інтереси інших держав з інтересами і проблемами України.

"Треба приступати до вирішення цих проблем негайно після завершення президентських виборів. Доки ми... не відновимо кордони, нам буде дуже важко забезпечити економічний і соціальний підйом", – наголосила лідер "Батьківщини".

На її думку, реінтеграція окупованих територій в Україну можлива тільки після демілітаризації регіону та повернення на ці території української влади, і головне – громадян, які змушені були залишили свої будинки.

"Ми ініціювали створення глобального фонду для розвитку Донбасу, створення робочих місць. Ті, хто нам давав гарантії територіальної цілісності, повинні обов'язково брати участь у створенні такого фонду. Після президентських виборів ми будемо завершувати ці переговори необхідними рішеннями", – сказала Ю.Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА