12:29 27.02.2018

Порядок переміщення товарів через лінію розмежування значно не зміниться у зв'язку з законом щодо Донбасу - Черниш

2 хв читати
Порядок переміщення товарів через лінію розмежування значно не зміниться у зв'язку з законом щодо Донбасу - Черниш

Порядок переміщення товарів через лінію розмежування значно не зміниться у зв'язку з законом щодо Донбасу - Черниш

Київ. 27 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш прогнозує, що порядок переміщення товарів через лінію розмежування істотно не зміниться у зв'язку з набуттям чинності закону "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях".

"Щодо перетину лінії зіткнення і переміщення товарів через лінію зіткнення, то тут є певні особливості. Наприклад, раніше це питання регулювалося за поданням Служби безпеки України постановою Кабінету Міністрів. Тепер за рахунок того, що буде змінено режим - не антитерористична операція, а заходи із забезпечення національної безпеки та оборони - просто згадується уряд як такий, без ініціатора - Служби безпеки, який наразі практично повинен зробити нову постанову. І порядок переміщення, не думаю, що сильно зміниться, але я не можу за весь уряд передбачити", - сказав В.Черниш у бліц-інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, така сама ситуація і з порядком перетину лінії розмежування людьми - міністр зазначає, що він також не повинен істотно зміниться.

"Тепер більше повноважень у військових. І я думаю, що цей об'єднаний штаб просто зараз міжвідомчу координацію організовує, тепер саме через провідну роль військовослужбовців і військового компоненту. Але я також не очікую якихось серйозних або істотних змін у відповідному порядку", - додав В.Черниш.

Водночас він зазначив, що наразі в уряді обговорюється підхід до визначення списку товарів, що переміщуються через лінію зіткнення. Зокрема, йдеться про те, чи формувати вичерпний список заборонених товарів, чи, навпаки, список дозволених до переміщення. "Ми наполягатимемо на принципі того, що слід було б зробити перелік заборонених, а не перелік дозволених", - наголосив міністр.

В.Черниш додав, що гуманітарні вантажі з боку міжнародних організацій для підтримки громадян продовжать переміщуватися через лінію розмежування в тому самому режимі.


Повний текст бліц-інтерв'ю з В.Чернишем буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА