14:31 27.02.2018

Якщо у наметах під Радою нікого немає, їх потрібно демонтувати - Бригинець

3 хв читати
Якщо у наметах під Радою нікого немає, їх потрібно демонтувати - Бригинець

Ніхто з політиків зараз не бере відповідальність за намети, встановлені учасниками мітингу біля будівлі Верховної Ради, заявляє народний депутат України фракції партії "Блок Петра Порошенка" Олександр Бригинець.

"Ці політики, які перебувають у Верховній Раді, кажуть, що намети до них не мають відношення. Намети нікого не представляють, там немає ніяких політичних сил, громадських організацій, їх давно захопили якісь люди невідомого походження. Якщо є політична сила, яка несе за намети відповідальність, то вона має про це заявити. Зокрема нести відповідальність за побиття нацгвардійців", - сказав О.Бригинець парламентським журналістам, коментуючи напад на нацгвардійців під стінами парламенту у вівторок.

За словами депутата, намети біля парламенту нікому не потрібні. "Якщо це люди, які не представляють жодної організації, а просто зайняли вільні місця у наметах, то потрібно виявити, хто там перебуває у цих наметах?! Якщо там нікого немає, намети мають бути демонтовані", - зазначив депутат.

О.Бригинець також висловив думку, що звіт міністра внутрішніх справ у Верховній Раді про побиття нацгвардійців зараз був би актуальним. "Звіт міністра МВС був би дуже доречним. Ми б почули про те, що відбувається. Якщо це провокація, то може йтися про заяву СБУ", - сказав парламентарій.

Крім того, депутат висловив думку, що люди, які фінансували намети, втомилися це робити. "У такому випадку, провокація потрібна була для того, щоб палатки зачистили, щоб припинити це фінансування. Якщо за цим стоїть Саакашвілі (лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі - ІФ), то йому точно не потрібні ці намети. Інших політиків, які б взяли на себе відповідальність за ці намети, поки що немає", - наголосив О.Бригинець.

Як повідомлялося, у вівторок вранці між учасниками акції біля Верховної Ради і правоохоронцями почалися бійки. Протестувальники кидали у правоохоронців вибухові пакети та інші предмети. У будівлі парламенту відчувався запах гару.

Нардеп Антон Геращенко з трибуни парламенту заявив, що перед Верховною Радою "злочинна організація "Рух нових сил" Саакашвілі організувала провокацію". Він також повідомив, що двоє правоохоронців постраждали, дев'ятьох учасників протесту затримано.

Сам М.Саакашвілі спростував заяву А.Геращенка: "Ні я, ні "Рух нових сил" ніякого відношення до сьогоднішньої акції перед Радою не мають".

У свою чергу, партія "Рух нових сил" заявила, що не брала участі в організації акції 27 лютого й їхніх представників вже немає у наметовому містечку.

17 жовтня 2017 року під стінами Верховної Ради в Києві зібрався мітинг, в якому взяли участь представники різних політичних сил і громадських організацій, з вимогою скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду і введення пропорційної виборчої системи з відкритими списками. Учасники мітингу заявили, що акція безстрокова і встановили намети.

19 листопада більшість громадських організацій заявили про наміри продовжувати протест "іншими методами" і пішли з наметового містечка. Водночас "Рух нових сил" вирішив продовжувати акцію під Верховною Радою, в наметах також вирішили залишатися прибічники депутатів від "Самопомочі" Єгора Соболєва та Семена Семенченка.

Наметове містечко складається з двох частин, одна з них розташована на проїжджій частині вул. Грушевського. Поліція закликала мітингувальників прибрати намети з проїжджої частини вул.Грушевського, але вони проігнорували заклики. 26 листопада один з наметів горів, ніхто не постраждав. Ще одне наметове містечко розташоване в Маріїнському парку неподалік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА