13:58 01.03.2018

Гройсман закликає бізнес проаналізувати, яка модель краща - СФР або НБФБ

2 хв читати
Гройсман закликає бізнес проаналізувати, яка модель краща - СФР або НБФБ

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликає бізнес проаналізувати, яка із запропонованих моделей краща - Служба фінансових розслідувань (СФР) або Національне бюро фінансової безпеки (НБФБ).

"На жаль, процес затягнувся. Як учора мені повідомили, комітет виклав якийсь драфт цього законопроекту. У нього інша назва, там багато букв, СФР було три букви, а тут 5 або 6 букв, Національне бюро... Але назва назвою, а суть суттю. Уряд свою модель запропонувало, міністр фінансів її представив", - сказав В.Гройсман під час інвестиційної конференції Dragon Capital в четвер у Києві.

Прем'єр підкреслив, що ні він, ні міністр фінансів Олександр Данилюк не претендують на авторство при створенні фінансової служби.

Головними положеннями, на думку В.Гройсмана, мають бути такі: Генпрокуратура не повинна контактувати з бізнесом, фінансовий підрозділ Національної поліції слід ліквідувати, щоб СБУ не займалася цими питаннями.

"Я прошу вас як бізнес, ви для мене тут орієнтир: зробіть аналітику цього документа, і якщо ваші висновки будуть позитивними, я буду його підтримувати. Також подивіться, будь ласка, на наш варіант урядовий і оберіть або той, або той, або запропонуйте третій варіант", - підкреслив прем'єр.

Крім того, він зазначив, що новий орган необхідно створити якомога швидше.

Раніше в четвер міністр фінансів Олександр Данилюк висловив думку, що законопроект про створення Національного бюро фінансової безпеки (НБФБ), запропонований головою парламентського комітету Ніною Южаніною, містить додаткові ризики, тому до Верховної Ради доцільно внести урядовий законопроект про створення Служби фінансових розслідувань (СФР).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА