17:12 05.03.2018

Клімкін вбачає потенціал для розвитку українсько-американських торговельно-економічних відносин у створенні ЗВТ із США

2 хв читати
Клімкін вбачає потенціал для розвитку українсько-американських торговельно-економічних відносин у створенні ЗВТ із США

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін переконаний, що запровадження зони вільної торгівлі (ЗВТ) із США буде кроком вперед для розвитку торгово-економічних відносин, зокрема в контексті введення США мита на імпорт сталі та алюмінію.

"Для нас це не є великим сюрпризом. Ми розуміємо, що адміністрація США вивчала це питання протягом тривалого часу. Ми налаштовані на максимально конструктивний діалог і ведемо його в контексті українського експорту. Ми впевнені у великому потенціалі для нашого торгово-економічного співробітництва, і одна з пропозицій, яка звучить у цьому контексті, це введення зони вільної торгівлі з США", - сказав він на спільній прес-конференції з главою МЗС Фінляндії Тімо Сойні у понеділок у Києві, відповідаючи на запитання про можливість введення дзеркальних заходів у відповідь на введення США мита на імпорт сталі та алюмінію.

За словами українського міністра, питання введення ЗВТ обговорюватимуть у рамках Комісії стратегічного партнерства з США.

"Я особисто бачу великий потенціал для наших торгово-економічних відносин у таких сферах як послуги, інвестиції, хайтек... Майбутня ЗВТ для мене реально шлях вперед", - наголосив П.Клімкін.

Міністр також зазначив, що в результаті введення США таких мит сильно постраждає Євросоюз.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп заявив про введення мита на імпорт сталі та алюмінію у 25% і 10% відповідно. Міністерство торгівлі США після проведення перевірки дійшло висновку, що імпорт цих двох металів завдає шкоди американським компаніям і національній безпеці. У президента є час до 11 квітня, щоб оголосити про рішення щодо сталі, і до 19 квітня для вирішення рішення щодо алюмінію. Заявлені тарифні ставки (25% і 10%) представляють найжорсткіші варіанти із запропонованих Мінторгу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА