18:14 05.03.2018

Гельсінкі вважають, що підстав для пом'якшення або скасування санкцій проти РФ до виконання Мінських угод немає

2 хв читати
Гельсінкі вважають, що підстав для пом'якшення або скасування санкцій проти РФ до виконання Мінських угод немає

Міністр закордонних справ Фінляндської Республіки Тімо Сойні нагадав, що санкції щодо Росії не знімуть до повного виконання Мінських угод.

"Ми вважаємо, що Росія має ключі до вирішення конфлікту і має використовувати свій вплив на сепаратистів. Наша позиція щодо санкцій також очевидна: ми вважаємо, що немає підстав для пом'якшення або скасування санкцій доти, доки Мінські угоди не будуть виконані", - сказав він на спільній прес-конференції з главою МЗС України Павлом Клімкіним у понеділок у Києві.

Фінський міністр нагадав про необхідність виконувати головні положення Мінських угод для досягнення миру на Донбасі.

"Фінляндія продовжує стабільно підтримувати українську територіальну цілісність і суверенітет України...Ми наголошуємо на необхідності дотримуватися постійного перемир'я, припинення вогню на Донбасі, тому що вважаємо, що єдиний шлях до миру лежить у виконанні Мінських угод", - сказав Т.Сойні і додав, що Фінляндія засуджує незаконну анексію Росією Криму.

У свою чергу П.Клімкін уточнив, що Фінляндія готова узяти участь у миротворчій місії ООН на Донбасі.

"Наші фінські друзі в принциповому плані готові узяти участь у миротворчій операції, але зараз мають тиснути на Росію, щоб це була справжня миротворча операція, яка б не дозволила Росії легітимізувати свій протекторат, заморозити і створити пастки у процесі реалізації такої операції", - розповів український міністр.

Як повідомлялося, 19 лютого президент Фінляндії Саулі Нійністе заявив про готовність Гельсінкі відправити миротворців на Донбас, повідомляє телеканал "112. ua". "Фінляндія готова брати участь у миротворчій місії ООН на Донбасі, якщо буде ухвалено відповідне рішення. Про це заявив президент країни Саулі Нійністе 17 лютого, спілкуючись з журналістами на Мюнхенській конференції з безпеки", - йдеться в повідомленні на сайті каналу в неділю ввечері з посиланням на фінський портал Yle. Також зазначається, що конфлікт в Україні - велика проблема для Європи, і "якщо Фінляндія може якось допомогти її вирішити, вона готова це робити".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА