11:06 06.03.2018

Парубій: Затвердження кошторису ВР на 2018 рік уперше за 5 років - наш успіх

3 хв читати
Парубій: Затвердження кошторису ВР на 2018 рік уперше за 5 років - наш успіх

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій вважає досягненням затвердження кошторису парламенту на 2018 рік - уперше за п’ять років.

"Я вважаю нашим успіхом цього року - затвердження кошторису Верховної Ради України на 2018 рік. Хочу нагадати, що п'ять років український парламент не затверджував кошторису. І вперше за п'ять років парламент зміг затвердити свій фінансовий план роботи на рік", - сказав А.Парубій на міжнародній конференції "Реформа парламенту: ретроспектива та перспективи" в Києві у вівторок.

Він висловив сподівання, що прийняття кошторису стане для українського парламенту постійною позитивною практикою.

Як повідомлялося, 8 грудня 2017 року народні депутати України затвердили кошторис Верховної Ради на 2018 рік. Кошторис передбачає загальну суму щодо апарату парламенту 1,73 млрд грн на наступний рік.

Цей кошторис передбачає понад 897 млн грн на законотворчу діяльність парламенту, понад 771 млн грн - на обслуговування, інформаційно-аналітичне, матеріально-технічне забезпечення Верховної Ради.

Крім того, передбачено 61,5 млн грн на висвітлення діяльності парламенту на телебаченні і радіо, фінансову підтримку парламентської газети "Голос України".

Згідно з базою законодавства на сайті Верховної Ради, востаннє народні депутати затверджували кошторис парламенту в 2013 році.

Крім того, підвищено заробітні плати народних депутатів і прирівняно до окладів членів уряду.

Відповідну постанову про забезпечення діяльності народних депутатів (№7172) авторства членів комітету з питань регламенту підтримали 235 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер.

Ухваленою постановою посадові оклади народних депутатів встановлюються на рівні окладів членів Кабінету Міністрів, виходячи з розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних громадян на 1 січня календарного року .

Надбавки до зарплат нардепів будуть також на рівні надбавок членів Кабміну.

Згідно з доповненням до постанови, оклад народного депутата-члена комітету становитиме 10 прожиткових мінімумів, заступника голови комітету - 10,3, голови комітету - 10,5.

Оклад заступника голови Верховної Ради становитиме 11 прожиткових мінімумів, першого заступника - 11,5, спікера - 12.

Народні депутати також встановили, що загальний місячний фонд для оплати роботи помічників-консультантнів становитиме 25 прожиткових мінімумів, встановлених на 1 січня календарного року.

Постанова набуває чинності з дня її ухвалення, а застосовується - з 1 жовтня 2017 року.

Станом на 1 січня 2017 року в Україні прожитковий мінімум для працездатних осіб становив 1600 грн, після чого його двічі піднімали: з 1 травня (до 1684 грн) і з 1 грудня (до 1762 грн).

У жовтні 2016 року народні депутати зробили спробу підвищити собі заробітні плати. Верховна Рада прийняла постанову про висновки і пропозиції до проекту закону про держбюджет-2017, яка містила додаток №2, що визначає розміри посадових окладів народних депутатів: для спікера 30 мінімальних зарплат, його заступників - 28, керівників парламентських комітетів і фракцій - 27 мінімальних заробітних плат, а їхніх заступників - 26. Рядовий депутат - член комітету отримуватиме 25 мінімальних зарплат. Проте через десять днів скасувала його.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА