20:47 06.03.2018

Кандидата в президенти РФ Собчак можуть пустити в Крим лише після низки перевірок

2 хв читати
Кандидата в президенти РФ Собчак можуть пустити в Крим лише після низки перевірок

Кандидат в президенти РФ від партії "Громадянська ініціатива" Ксенія Собчак може приїхати в анексований Крим з боку материкової України після перевірок у відповідних органах, пише "Крим.Реаліі" у вівторок з посиланням на першого заступника міністра інформаційної політики України Еміне Джеппарова.

"Вона, як громадянка Росії, відповідно, як іноземний громадянин, має право в'їзду на територію Криму через материкову Україну. Для цього є постанова, яка регламентує перетин адмінкордону для іноземних громадян. Такі документи подаються в міграційну службу, яка має право розглядати такі документи до 5 діб, перш ніж видати відповідний пропуск ", - сказала Е.Джеппарова в коментарі виданню.

При цьому перший заступник міністра зазначила, що якщо в результаті перевірки виявиться, що К.Собчак відвідувала Крим через закриті пункти пропуску, "їй можуть заборонити в'їзд навіть на територію материкової України".

У свою чергу, прес-секретар Державної міграційної служби України Сергій Гунько в коментарі виданню сказав, що не має права коментувати інформацію про намір К.Собчак відвідати Крим, оскільки "це конфіденційна інформація і персональні дані людини".

Раніше у вівторок К.Собчак повідомила, що направила лист у посольство України в РФ з проханням дозволити їй в'їзд до Криму через територію України.

При цьому вона стверджувала, що не буде, як кандидат в президенти, проводити передвиборну агітацію в анексованому Криму, відзначаючи, що, анексувавши Крим, РФ порушила міжнародні зобов'язання. На думку К.Собчак, Києву і Москві необхідно провести спільний референдум щодо статусу анексованого Криму.

Вибори президента РФ заплановані на 18 березня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА