20:52 06.03.2018

Порошенко побоюється можливого втручання Росії в українські вибори

1 хв читати
Порошенко побоюється можливого втручання Росії в українські вибори

Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю виданню Financial Times заявив про існування небезпеки втручання Росії в українські вибори і високу ймовірність цього, повідомляє прес-служба глави держави.

"Я намагаюся захистити Україну від небезпек гібридної війни, яка включає систему їх фейкових новин, з використанням соціальних мереж ... Ми маємо абсолютно широкий спектр небезпек з Росії, починаючи з того, що ми зупинили понад 400 терористичних атак тренувального табору в Російській Федерації", - наводить цитати з інтерв'ю прес-служба президента.

П.Порошенко зазначив, що мова йде не про заморожений конфлікт, "це справжня гаряча війна". "На нас нападають щодня. Вони використовують снайперів і намагаються вбити наших солдатів", - підкреслив він.

Глава держави зазначив, що Росія використовує також "величезну армію провокаторів і агентів у соціальних мережах". Він нагадав, що саме тому в Україні припинено російське телемовлення і заборонені російські соціальні медіа.

Президент висловив сподівання, що Україна використовує досвід німецького і французького законодавства щодо протидії фейковим новинам.

Окрім того, П.Порошенко зазначив, що Україна має ефективну співпрацю з секретними службами партнерів з США, Канади і Великої Британії. "Я пишаюся тим, що нам довіряють. Але багато роботи слід ще зробити", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА