07:30 11.03.2018

Діалог ЄС і США необхідний для врегулювання торгівельних розбіжностей

2 хв читати
Діалог ЄС і США необхідний для врегулювання торгівельних розбіжностей

Міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс закликав у суботу до активнішого діалогу Європи і США, щоб уникнути торговельної війни після рішення американського президента Дональда Трампа ввести нові імпортні мита на сталь і алюміній.

"Важливо вести діалог", - заявив глава бельгійського МЗС в своєму виступі в суботу на Брюссельському форумі, організованому Німецьким фондом Маршалла.

"Наш, європейців, борг - переконати деяких керівників більше діяти спільно", - сказав бельгійський міністр, наголошуючи на важливості трансатлантичних відносин.

Як повідомлялося, також в суботу в Брюсселі зустрічалися член Єврокомісії з торгівлі Сесілія Мальмстрем, міністр економіки і промисловості Японії Хіросіге Секо і торговий представник США Роберт Лайтхайзер.

На зустрічі єврокомісар С. Мальмстрем і міністр Х.Секо підняли питання перед американським торговельним представником стосовно рішення президента США Д. Трампа про введення імпортних мит на низку виробів зі сталі та алюмінію. Вони підкреслили, що в Європейському союзі і в Японії серйозно стурбовані оголошеними заходами. Як давні партнери США в області безпеки вони очікують, що експорт ЄС і Японії в Сполучені Штати буде звільнений від застосування більш високих тарифів.

Окрім того, С. Мальмстрем окремо зустрілася з торговим представником США Р.Лайтхайзером, щоб продовжити обговорення цього питання і отримати додаткову ясність щодо процесу, пов'язаного з оголошеними заходами.

Після консультацій вона написала в своєму "Твіттері": "Як близький партнер Сполучених Штатів з безпеки і торгівлі Європейський союз повинен бути виключений з оголошених заходів. Однак однозначної ясності щодо точної процедури звільнення від оподаткування в США немає, так що дискусії продовжаться на наступному тижні ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА