13:13 13.03.2018

Дата зустрічі "нормандської четвірки" вирішується у рамках консультацій - Клімкін

1 хв читати
Дата зустрічі "нормандської четвірки" вирішується у рамках консультацій - Клімкін

Визначення дати зустрічі "нормандської четвірки" (Франція, Німеччина, Україна, Росія) є предметом консультацій, точні числа наразі не визначено, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Сказати точну дату зустрічі "нормандської четвірки" я зараз не можу. Це процес консультацій із нашими німецькими та французькими друзями і партнерами і, звісно, визначення порядку денного, оскільки збиратися на міністерську зустріч без того, щоб прийняти якісь реальні рішення, особливо якщо це стосується двох ключових тем - безпека та звільнення наших політв'язнів і заручників, немає сенсу", - пояснив міністр у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в Києві у вівторок.

П.Клімкін уточнив, що також на порядку денному стоїть питання миротворчої місії на Донбасі, про яку Росія "не готова розмовляти".

За його словами, під час візиту глави МЗС Франції Жан-Іва Ле Дріана до Києва буде порушено питання щодо продовження роботи "нормандської четвірки".

"Ми домовилися з Гайко Масом (ще не призначений новий глава МЗС Німеччини - ІФ) про розмову... після розмови з Масом і цієї розмови (з главою МЗС Франції - ІФ) говоритимемо, яким чином продовжувати це (переговори в "нормандському форматі" - ІФ) на міністерському рівні", - пояснив П.Клімкін.

Він висловив сумнів, що глава МЗС Росії Сергій Лавров "отримає мандат" на зустріч, доки відбуваються президентські вибори в РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА