17:23 13.03.2018

В аналітика CNBC Кадлоу хороші шанси очолити економічну раду - Трамп

2 хв читати
В аналітика CNBC Кадлоу хороші шанси очолити економічну раду - Трамп

Президент США Дональд Трамп у вівторок підтвердив, що розглядає кандидатуру відомого тележурналіста, аналітика і колишнього ведучого програми на каналі CNBC Лоуренса "Ларрі" Кадлоу як глава Національної економічної ради (National Economic Council, NEC).

"Я дуже серйозно розглядаю Ларрі Кадлоу", - сказав Д.Трамп журналістам, додавши, що у Л.Кадлоу "хороші шанси" замінити на чолі ради Гері Кона, який пішов у відставку минулого тижня.

"Він (Кадлоу - ІФ) змінив переконання і тепер вірить в мита", - пояснив Д.Трамп. Раніше тележурналіст і аналітик був прихильником свободи торгівлі, але останнім часом визнав, що мита можуть використовуватися як інструмент в торгових переговорах.

За даними джерел The Wall Street Journal, співбесіда 70-річного Л.Кадлоу може відбутися вже на цьому тижні.

У Л.Кадлоу немає наукового ступеня в галузі економіки. У Рочестерському університеті він отримав ступінь бакалавра історичних наук, в Принстоні вивчав політику і економіку, проте так і не отримав ступеня магістра. Тим не менш, він працював економістом у Федеральному резервному банку Нью-Йорка і в Управлінні з адміністративних питань і бюджету при президенті Рональді Рейгані. Також він був співробітником ряду приватних фінансових компаній; в 1994 році він був звільнений з банку Bear Stearns за вживання кокаїну.

З 2002 року Л.Кадлоу вів різні передачі на каналі CNBC; останньою такої передачею була Kudlow Report, яка виходила з 2009 по 2014 рік. Наразі він регулярно з'являється на телеканалі як аналітик.

Ведучий підтримував кандидатуру Д. Трампа під час його президентської кампанії і виступав за багато його ініціатив, зокрема за податкову реформу і пом'якшення регулювання фінансової сфери. Проте, на відміну від президента, він відомий як прихильник вільної торгівлі - саме це вважається основною причиною відставки Г. Кона.

Іншими кандидатами на заміну Г. Кона вважаються бізнесмен новозеландського походження Кріс Лідделл, який працював фінансовим директором в General Motors і Microsoft, і професор економіки Пітер Наварро - один з основних авторів ініціативи щодо введення мит на імпорт сталі та алюмінію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА