14:02 18.03.2018

Київ попереджав Москву про вжиття відповідних заходів, якщо незаконні вибори у Криму не будуть скасовані

2 хв читати
Київ попереджав Москву про вжиття відповідних заходів, якщо незаконні вибори у Криму не будуть скасовані

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко зазначає, що РФ не дозволила громадянам України в 2014 році брати участь у президентських і парламентських виборах в окупованих Криму та Донбасі, а також провести в цих регіонах місцеві вибори.

"Щодо того,що РФ вдасться до симетричної відповіді й закриє українські установи в день українських виборів й не дасть українцям проголосувати… то нагадаю, що Росія вже не дала українцям в окупованому Криму та на Донбасі обирати президента і ВР в 2014 і провести місцеві вибори. Росія буде робити все можливе для втручання в наступні вибори в Україні, аби завести проросійського президента і масовану п‘яту колону в ВР. Саме це, а не непрацюючі дільниці в я Росії, будуть загрозою", – написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю.

При цьому вона зазначила, що РФ "буде робити все можливе для втручання в наступні вибори в Україні, аби завести проросійського президента і масовану п‘яту колону в ВР. Саме це, а не непрацюючі дільниці в я Росії, будуть загрозою", – вважає перший віце-спікер.

І.Геращенко, коментуючи недопущення в російське посольство і консульства РФ у день голосування на виборах президента 18 березня, також нагадала, що Верховна Рада два тижні тому ухвалила звернення до парламентів країн ЄС і G7, а також у міжнародних інституцій із закликом не визнавати ці вибори, "тому що вони фальсифіковані, зокрема у вкраденому Криму". "Якщо ми закликаємо світ не визнавати ці вибори... було б дивно, якби ці вибори відбувалися на території України", – зазначає вона.

Перший віце-спікер також нагадує, що МЗС України офіційно зверталося до РФ з вимогою скасувати незаконні вибори в Криму, і попереджало, що в іншому разі українська сторона буде змушена вжити відповідних заходів.

"Третє: питання безпеки. Ми не дозволимо будь кому в цей день вчинити провокації в дипломатичних установах іншої країни і потім це використовувати", – зазначила І.Геращенко.

Як повідомлялося, 16 березня було оприлюднено заяву МВС України, в якій повідомлялося, що 18 березня 2018 року режим охорони дипломатичних установ Російської Федерації на території України в Києві, Харкові, Одесі та Львові не передбачатиме доступу до цих об'єктів громадян РФ для голосування на виборах. Доступ до установ матимуть особи виключно з дипломатичним статусом. Інші особи і громадяни РФ цього дня на територію диппредставництв допускатися не будуть.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА