07:18 19.03.2018

Глава МЗС України закликав ЄС подумати про санкції проти Шредера

2 хв читати
Глава МЗС України закликав ЄС подумати про санкції проти Шредера

Глава Міністерства закордонних справ Павло Клімкін закликав Європейський союз подумати про санкції проти колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера. Про це він заявив в інтерв'ю Bild.

"Важливо, щоб санкції вводилися проти всіх, хто за кордоном просуває проекти Путіна. Герхард Шредер відомий в світі як головний путінський лобіст. Тому потрібно вивчити, що ЄС може з цим зробити", - сказав міністр закордонних справ України.

У січні політичний оглядач ВГТРК і прес-секретар передвиборчого штабу Путіна Андрій Кондрашов зняв про російського президента документальний фільм "Путін", який представляє собою набір інтерв'ю з друзями російського лідера, в тому числі з колишнім канцлером Німеччини Герхардом Шредером і екс прем'єром єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі. Так, в 2014 році Шредер приїжджав в Санкт-Петербург, щоб відсвяткувати своє 70-річчя з Путіним.

Шредер виступав з критикою санкцій політики, яку ведуть проти Росії США і ЄС. Так, в грудні 2014 року він говорив, що віра в те, що "за допомогою санкцій можна змусити Росію вести себе так, як хоче Захід, до певної міри ілюзорна". Крім того, колишній канцлер в 2014 році називав політику Європейського союзу щодо України помилковою, тому що ЄС запропонував Києву вибирати між Росією і Європою. Шредер висловив думку, що Євросоюзу слід дозволити Україні вибудовувати відносини на двох напрямках.

Герхард Шредер займає посаду голови комітету акціонерів компанії Nord Stream. В кінці вересня 2017 року він увійшов до складу ради директорів компанії "Роснефть" і обраний його головою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА