15:13 19.03.2018

ВР пропонують законодавчо заборонити допуск у будівлі держвлади особам зі зброєю та вибуховими речовинами

2 хв читати
ВР пропонують законодавчо заборонити допуск у будівлі держвлади особам зі зброєю та вибуховими речовинами

Група народних депутатів на чолі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм пропонує заборонити допуск у парламент, Кабінет Міністрів, Адміністрацію президента та інші органи державної влади особам зі зброєю та вибуховими речовинами.

Відповідний законопроект (№8155) про внесення змін до закону "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб" зареєстрований на сайті парламенту в понеділок, 19 березня, головою Верховної Ради, його заступниками Іриною Геращенко та Оксаною Сироїд, представником президента в парламенті Іриною Луценко, а також керівниками деяких фракцій.

Згідно з текстом законопроекту, до будинків, де працює Верховна Рада, президент України, Кабінет Міністрів, а також інші органи державної влади, щодо яких здійснюється державна охорона, не допускатимуться особи з холодною чи вогнепальною зброєю (крім осіб, які здійснюють державну охорону відповідної будівлі), а також особи з вибуховими речовинами, засобами підриву, боєприпасами, навчальними або імітаційними боєприпасами, легкозаймистими рідинами чи займистими твердими речовинами, піротехнічними засобами, отруйними і сильнодіючими речовинами.

Пропонується також, що військовослужбовці Управління державної охорони України під час здійснення держохорони матимуть право не допускати до вищезгаданих будівель осіб, які мають при собі заборонені предмети.

У разі прийняття цієї законодавчої ініціативи закон набуває чинності з дня його опублікування.

Президентові, голові Верховної Ради, прем'єр-міністру, головам Конституційного і Верховного Суду України рекомендується видати акти щодо забезпечення правового режиму охорони будівель, де працюють відповідні органи держвлади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА