15:34 19.03.2018

Заборона перебувати в органах влади зі зброєю поширюватиметься й на нардепів

2 хв читати
Заборона перебувати в органах влади зі зброєю поширюватиметься й на нардепів

Заборона проходити у будівлі центральних органів державної влади зі зброєю поширюватиметься, зокрема, і на народних депутатів, зазначає голова Верховної Ради Андрій Парубій.

"У приміщеннях Верховної Ради, а також у тих органах державної влади, які перебувають під державною охороною, озброєними можуть бути лише працівники Державної охорони. Цей законопроект передбачає, що незалежно від статусу - чи то народний депутат чи звичайний громадянин - ніхто не може заходити в приміщення органів державної влади з вогнепальною зброєю, вибуховими предметами і з багатьма іншими речами, які становлять загрозу для життя людей", - сказав А.Парубій на брифінгу в Києві в понеділок.

Спікер зауважив, що в чинному законі про статус народного депутата зазначено, що персональний огляд народного депутата і перевірка його речей заборонені, якщо інше не встановлено законом. "Таким чином, пропонується, щоб це було встановлено законом", - додав А.Парубій.

Як повідомлялося, в понеділок у ВР було зареєстровано законопроект №8155, який пропонує заборонити допуск у парламент, Кабінет Міністрів, Адміністрацію президента та інші органи державної влади особам зі зброєю та вибуховими речовинами. Законопроект внесений головою ВР Андрієм Парубієм, його заступниками Іриною Геращенко та Оксаною Сироїд, представником президента в парламенті Іриною Луценко, а також керівниками низки фракцій.

Згідно з текстом законопроекту, до будинків, де працює Верховна Рада, президент України, Кабінет Міністрів, а також інші органи державної влади, щодо яких здійснюється державна охорона, не допускатимуться особи з холодною чи вогнепальною зброєю (крім осіб, які здійснюють державну охорону відповідної будівлі), а також особи з вибуховими речовинами, засобами підриву, боєприпасами, навчальними або імітаційними боєприпасами, легкозаймистими рідинами чи займистими твердими речовинами, піротехнічними засобами, отруйними і сильнодіючими речовинами.

Пропонується також, що військовослужбовці Управління державної охорони України під час здійснення держохорони матимуть право не допускати до вищезгаданих будівель осіб, які мають при собі заборонені предмети.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА