13:38 21.03.2018

Омбудсмен і голова місії ООН з прав людини домовилися про співпрацю

2 хв читати
Омбудсмен і голова місії ООН з прав людини домовилися про співпрацю

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова і голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер домовилися про співпрацю.

"Фіона Фрейзер привітала з високим обранням Людмилу Денісову і висловила надію на тісне і плідне співробітництво. Перша установча зустріч відбудеться вже наступного тижня", - повідомляється на офіційному сайті українського омбудсмена.

За словами Л.Денісової, презентація місії стане планом для наступних дій омбудсмена.

Під час презентації 21-ї доповіді ООН про ситуацію з правами людини в Україні Ф.Фрейзер зазначила, що від тривалого конфлікту на сході України безпосередньо страждають 4 мільйони людей. Серед найбільш поширених порушень прав людини вона назвала катування, жорстоке поводження, порушення стандартів утримання затриманих, руйнування цивільної інфраструктури, порушення права на свободу висловлювання поглядів і мирних зібрань. Також залишаються невирішеними питання переміщення через лінію розмежування, отримання пенсійних виплат і реєстрації актів цивільного стану.

Крім того, Ф.Фрейзер повідомила, що місія надалі здійснює моніторинг ситуації з правами людини в Криму. "На півострові ми фіксуємо системні проблеми з обмеженням основоположних свобод, зокрема з доступом до правосуддя, свободою мирних зібрань і висловлювання поглядів, від чого страждає кримськотатарське населення. Порушується і право на навчання рідною мовою - з 2014 року на 97% скоротилася кількість учнів, які вчаться українською мовою", - зазначила вона.

Серед позитивних моментів Ф.Фрейзер відзначила зменшення кількості жертв серед цивільного населення і звільнення 307 осіб, що відбулося 27 грудня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА