10:12 22.03.2018

Савченко сподівається, що нинішня влада зможе змінитися без застосування сили

2 хв читати
Савченко сподівається, що нинішня влада зможе змінитися без застосування сили

Позафракційний народний депутат Надія Савченко сподівається, що нинішня влада зможе піти на діалог або відсторонитися без застосування до неї сили, і вважає путч найбільш гуманним методом зміни влади.

"Я сподіваюся, що цього разу влада дійде до того моменту, що зрозуміє можливість і неможливість... і спробує сама або піти на діалог із народом, або спокійно самоусунутися, без силового примусу", - сказала нардеп на засіданні регламентного комітету парламенту, відповідаючи на запитання одного з народних депутатів, чи належить вона до тих людей, які вважають, що за допомогою військового перевороту або фізичного знищення частини української еліти можна змінити ситуацію в країні в питанні встановлення миру, поліпшення реформ, зміни курсу.

Водночас Н.Савченко пояснила різницю між державним переворотом, військовим переворотом, путчем і революцією, зазначивши, що під час Майдану відбулася силова зміна влади.

"Путч - це найбільш гуманна тактика зміни влади. Військові не вбивають, вони просто беруть в облогу і домагаються від влади ухвалення рішень для народу або самоусунення", - сказала Н.Савченко.

Вона додала, що революція супроводжується великою кількістю крові і часто закінчується громадянською війною. "Коли відбувається державний переворот - одна верхівка влади змінює іншу. Це зазвичай відбувається підступами, інтригами, підлістю. І це третій варіант", - сказала вона.

"Чи належу я до тих людей, які вірять, що можна так змінювати владу? Це історичні факти - як можна не вірити в історичні факти, що так буває? Я вірю в Майдан. Вірила і вірю", - сказала нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА