13:38 22.03.2018

Н.Савченко заявляє, що добровільно від Зірки Героя України і депутатського мандата не відмовиться

2 хв читати
Н.Савченко заявляє, що добровільно від Зірки Героя України і депутатського мандата не відмовиться

Позафракційний народний депутат України Надія Савченко заявила, що добровільно не відмовиться від Зірки Героя України і депутатського мандата.

"Покласти вам (депутатський - ІФ) мандат і піти з політики, щоб ви були щасливі, або відмовитися від Зірки Героя, як багато хто хоче? Люди, які мене підтримують, кажуть: не віддавай Зірку. Але вони зрозуміють, якщо я віддам на поталу тим, хто буде потім порохоботити. А якщо я віддам, ті, хто порохоботять, усе одно будуть лити лайно. Так запитання: чи варто мені зраджувати народ України, віддаючи Зірку Героя України? Ні, не зраджу. Це звання дається нелегко. Це звання дається кров'ю. Я доводила, що є Героєм України в московських в'язницях", - сказала Н.Савченко з трибуни парламенту в четвер під час розгляду подання генерального прокурора Юрія Луценка про надання згоди Верховної Ради на притягнення її до кримінальної відповідальності, затримання і арешт.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під час виступу вона в черговий раз назвала все, що відбувається сюрреалізмом, наголосила, що частину з показаних у відеозаписі Генпрокуратури діалогів вона вимовляла свідомо, знаючи, що її записують.

Також Н.Савченко заявила, що, якби в парламенті не були присутні співробітники апарату Верховної Ради і журналісти, "люстрація у вас (депутатів- ІФ) була б вже давно".

"Українці зараз хочуть миру і з того, і з того боку", - сказала також Н.Савченко.

Після цієї фрази в сесійній залі почувся приглушений вигук нардепів.

"Якби хтось із вас поїхав і поговорив з українцями від заходу до сходу, ви зрозуміли б, що єдине зло в Україні, яке не дає миру, це українська влада, а зло поза Україною, яке не дає миру - це російська влада", - продовжила вона.

Н.Савченко також заявила, що налякати її не вдасться, і вона не погодиться на угоди зі слідством, якщо такі їй запропонують. При цьому вона висловила переконання, що її колеги із парламенту відчувають страх.

Після п'ятихвилинного виступу Н.Савченко замовкла, проте не побажала залишити трибуну, вимагаючи від спікера парламенту Андрія Парубія відведених під її виступ 15 хвилин, однак спікер не погодився з вимогою депутата і передав слово керівникові парламентського комітету з питань регламенту Павлу Пинзенику.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА