15:15 22.03.2018

Рада визнала нелегітимними вибори президента РФ в окупованому Криму

1 хв читати
Рада визнала нелегітимними вибори президента РФ в окупованому Криму

 Верховна Рада визнала протиправною організацію голосування у рамках виборів президента Російської Федерації в окупованому Росією Криму і не визнала легітимність цих виборів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідний проект постанови (8168-1) підтримали 255 народних депутатів України на пленарному засіданні в четвер.

У своїй заяві народні депутати наголошують, що результати незаконного голосування на виборах президента РФ в Криму і Севастополі є нікчемними і не мають жодних правових наслідків.

"Вони (результати голосування - ІФ) також жодним чином не можуть свідчити, або якимось чином бути використані як свідчення якоїсь зміни статусу тимчасово окупованих територій України - Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, визначеного Конституцією і законами України", - зазначено в заяві.

Водночас народні депутати України наголошують, що значне обмеження виборчих прав громадян під час виборів президента в РФ, створення нерівних умов для кандидатів і відсутність справжнього вибору, про що зазначено в попередніх висновках БДІПЛ/ОБСЄ, а також неправомірне зарахування понад мільйона голосів з окупованого Криму, "значно спотворюють результати голосування на виборах президента РФ загалом, закономірно піддаючи сумніву їхню легітимність".

Верховна Рада також закликала міжнародне співтовариство застосувати додаткові санкції проти Російської Федерації та персональні обмеження щодо осіб, причетних до організації та проведення незаконного голосування в Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА