18:25 22.03.2018

ВР відмовилася розглянути законопроекти щодо е-декларування для активістів-антикорупціонерів

2 хв читати
ВР відмовилася розглянути законопроекти щодо е-декларування для активістів-антикорупціонерів

Представникам громадських організацій, які займаються антикорупційною діяльністю, скоріш за все, доведеться до 1 квітня поточного року подати електронні декларації про майно і доходи, оскільки Верховна Рада відмовилася розглядати законопроекти, які скасовують або відкладають термін подання перших декларацій для цієї категорії громадян.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", народні депутати не дали 226 мінімально необхідних голосів ні за один з трьох законопроектів для їх включення до порядку денного та розгляду.

Таким чином, народні депутати відмовилися розглядати законопроект №6271 про внесення змін до закону про запобігання корупції, якими скасовується необхідність подавати е-декларації членів громадських рад при органах державної влади, фізичних осіб, які отримують технічну допомогу на боротьбу з корупцією, представників громадських організацій, які займаються підготовкою пропозицій щодо формування і реалізації такої політики в Україні.

Крім того, Верховна Рада не захотіла розглядати в четвер законопроекти №8120 і 8120-1, якими пропонується відкласти зобов'язання подавати е-декларації для цих категорій громадян на 1 рік і 3 місяці відповідно.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій неодноразово ставив на голосування включення відповідних законопроектів до порядку для розгляду.

"Я б не був таким наполегливим, якби це не був крайній термін. Це крайній термін, коли ми можемо проголосувати", - мотивував спікер народних депутатів.

Відповідно до закону про запобігання корупції, вищевказані категорії громадян повинні заповнити перші е-декларації до 1 квітня. Згідно з календарним планом, до цієї дати в парламенті відбудеться лише одне пленарне засідання - в п'ятницю, 23 березня. Традиційно в пленарні п'ятниці в сесійній залі парламенту не проходять результативні голосування через відсутність достатньої кількості народних депутатів для прийняття рішень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА