22:10 23.03.2018

Британський суд видав ордер на обшук офісів Cambridge Analytica

2 хв читати

Британський суд видав ордер на обшук в Лондоні офісів компанії Cambridge Analytica, яку підозрюють в незаконному використанні призначених для користувача даних близько 50 млн акаунтів в Facebook для потреб передвиборчої кампанії Дональда Трампа, повідомляє в п'ятницю BBC.

Скандал навколо компанії розгорівся в кінці минулого тижня. Тоді Facebook заблокував сторінку Cambridge Analytica, а також професора психології Кембриджського університету Олександра Когана, який через створений ним додаток "This is your digital life" на платформі соцмережі, яке повинно було складати психологічний портрет користувача, передав дані про користувачів Facebook третім особам, включаючи Cambridge Analytica.

Передбачається, що ці дані могли бути використані в ході виборчої кампанії в США в 2016 році. Однак представник Cambridge Analytica заявляв, що отримані в 2015 році дані не аналізувалися для підготовки проекту виборчої кампанії американського президента Трампа. Коган також заявив про невинність у справі про незаконне використання призначених для користувача даних.

Після цього Facebook виявилася під вогнем критики, акції компанії за підсумками торгів 19 березня впали в ціні на 7%. Історія також спричинила зниження котирувань паперів технологічних компаній по всьому світу. У вівторок 20 березня котирування акцій компанії продовжили зниження.

Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг заявив про те, що компанія проаналізує всі додатки, які мають доступ до інформації користувачів і обмежить доступ даних для розробників. Він заявив, що цей скандал став порушенням довіри між Коганом, Cambridge Analytica і Facebook, а також між соціальною мережею і користувачами.

Також Цукерберг заявив про готовність відзвітувати перед американським конгресом, але не вважає себе найкращим джерелом інформації.

Компанія займається аналізом даних в соцмережах для розробки стратегічних комунікацій виборчих кампаній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА