19:51 26.03.2018

19 країн оголосили про висилку російських дипломатів, загалом видворять 111 людей

2 хв читати
19 країн оголосили про висилку російських дипломатів, загалом видворять 111 людей

19 держав оголосили у понеділок про висилку російських дипломатів у зв'язку зі "справою Скрипаля".

Рішення про видворення російських дипломатів ухвалили 15 країн Європейського союзу, а також США, Канада, Албанія і Україна.

Так, влада ФРН вирішила вислати чотирьох російських дипломатів, Франція аналогічним чином видворяє чотирьох дипломатів, Італія - двох дипломатів, Нідерланди - двох дипломатів, Данія - двох дипломатів, Іспанія - двох дипломатів, Швеція - одного дипломата, Фінляндія - одного дипломата. Чехія висилає трьох російських дипломатів, а влада Польщі пообіцяли вислати чотирьох дипломатів. Також одного дипломата видворяє Хорватія, а ще одного Румунія.

У свою чергу Литва вирішила вислати трьох російських дипломатів. Крім цього, Латвія прийняла рішення про висилку другого секретаря російського посольства, а Естонія висилає аташе посольства Російської Федерації з оборони.

Таким чином, з території держав ЄС висилають 32 російських дипломатів.

У свою чергу адміністрація президента США Дональда Трампа прийняла рішення вислати з країни 60 російських дипломатів і закрити генконсульство РФ у Сіетлі. При цьому представник держдепу Хізер Нойерт наголосила, що 12 осіб є оперативними співробітниками російської розвідки.

Канада також повідомила про висилку чотирьох дипломатів РФ. Також про висилку двох російських дипломатів оголосили в МЗС Албанії.

Президент України Петро Порошенко повідомив про видворення 13 російських дипломатів.

Загалом іноземні держави заявили про виселення 111 російських дипломатів. Слід зазначити, що раніше британська влада, поклавши на Росію провину за отруєння в Солсбері екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, вислала з Великобританії 23 російських дипломатів.

З урахуванням заходів Лондона, з початку розслідування інциденту з отруєнням С.Скрипаля, зарубіжні держави заявили про видворення 134 російських дипломатів.

Влада Ірландії, проте, поки що заявляла лише про намір розглянути можливість висилки російських дипломатів на знак солідарності з Великобританією.

4 березня в Великобританії біля торгового центру в місті Солсбері через взаємодію з невідомою небезпечною речовиною постраждали колишній полковник ГРУ С.Скрипаль який працював на британську розвідку, та його дочка Юлія. Вони перебувають у комі. За даними британського слідства, постраждалих отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок", нібито розробленою у Росії.

Росія всі обвинувачення у зв'язку зі "справою Скрипаля" заперечує.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА