19:26 28.03.2018

Рада у вівторок першим планує розглянути питання е-декларацій для активістів-антикорупціонерів

2 хв читати
Рада у вівторок першим планує розглянути питання е-декларацій для активістів-антикорупціонерів

Верховна Рада першим питанням на пленарному засіданні у вівторок, 3 квітня, має намір розглянути проблему подання е-декларацій представниками громадських антикорупційних організацій, зокрема питання декриміналізації неподання таких декларацій до 1 квітня, повідомила лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"У вівторок, хоча це буде вже після 1-го квітня, вони хочуть поставити першим питанням розгляд усього блоку законопроектів щодо, по-перше, скасування тих законів, проти яких виступає громадянське суспільство і вся демократична світова спільнота. По-друге, вони хочуть поставити законопроект про декриміналізацію того, що активісти не подадуть всі документи до 1-го квітня", - сказала вона на брифінгу в середу в Києві після наради представників фракцій у спікера парламенту Андрія Парубія.

Ю.Тимошенко нагадала, що "Батьківщина" направляла звернення спікеру про необхідність скликати позачергове засідання парламенту, щоб вирішити питання е-декларацій для активістів-антикорупціонерів. За її словами, така ідея не знайшла підтримки в парламенті, за винятком фракції "Самопоміч".

22 березня 2018 року Верховна Рада відмовилася розглядати законопроекти, які скасовують або переносять термін подання електронних декларацій про майно і доходи представниками громадських організацій, які займаються антикорупційною діяльністю. Народні депутати не проголосували за жоден з трьох відповідних законопроектів (№6271, №8120 і №8120-1) для їх внесення до порядку денного та розгляду.

Президент України Петро Порошенко наполягає на скасуванні Верховною Радою обов'язкового електронного декларування для представників громадських організацій, що займаються антикорупційною діяльністю.

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА