15:54 07.07.2020

Мінреінтеграції засуджує затримання кримських татар і розцінює це як черговий акт тиску на громадян України в Криму

1 хв читати
Мінреінтеграції засуджує затримання кримських татар і розцінює це як черговий акт тиску на громадян України в Криму

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій розцінює обшуки та затримання кримських татар на півострові як черговий акт тиску з боку російської окупаційної адміністрації на кримчан за етнічною і релігійною ознакою.

"Сьогодні представники російської окупаційної "влади" на півострові провели серію обшуків у Бахчисарайському, Курманському (колишньому Красногвардійському), Сімферопольському районах та м. Алушта, в ході яких було затримано шістьох осіб. Мінреінтеграції розцінює такі дії як черговий акт тиску з боку російської окупаційної адміністрації на кримчан за етнічною та релігійною ознакою", - йдеться в заяві міністерства.

Зазначається, що серед затриманих – п'ятеро кримських татар (Еміль Зіядинов, Ісмет Ібрагімов, Алім Суф’янов, Вадим Бектеміров, Сейран Хайретдинов) і росіянин Олександр Сізіков, який сповідує іслам.

Згідно з повідомленням, Сізікова, який є інвалідом першої групи, переслідують за громадянську позицію. Він двічі виходив на одноосібні пікети на підтримку громадського активіста Едема Смаїлова, затриманого у 2018 році.

"РФ системно порушує права громадян у тимчасово окупованому Криму. Десятки людей кинуті за ґрати, адвокати та громадські активісти постійно отримують "попередження" і погрози. Україна збирає інформацію про всіх, хто залучений державою-окупантом до незаконних обшуків і арештів, порушень норм міжнародного гуманітарного права та скоєння злочинів проти людей на тимчасово окупованих територіях", - заявляють у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА