11:46 02.07.2021

В "Слузі народу" не виключають президентського вето законопроекту про відновлення роботи ВККС через конфлікт поправок

2 хв читати
В "Слузі народу" не виключають президентського вето законопроекту про відновлення роботи ВККС через конфлікт поправок

Президент Володимир Зеленський може ветувати законопроект №3711-д про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККС) у зв'язку з конфліктом прийнятих поправок, вважає заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Очевидно, що може бути навіть повернення до законопроекту №3711-д, оскільки все-таки є конфлікт правок. Подивимося, яким буде рішення президента... Я не виключаю, що доведеться навіть президенту вето накладати, щоб ми переуточнили цю норму, щоб не було жодних колізій", - сказала Кравчук у коментарі журналістам у п'ятницю.

Як повідомлялося, 29 червня Верховна Рада ухвалила закон, який дозволяє відновити роботу ВККС України.

Відповідно до закону, ВККС складається із 16 членів, вісім з яких призначають із числа суддів або суддів у відставці. Вища кваліфікаційна комісія суддів України вважається повноважною за умови призначення до її складу щонайменше 11 членів.

Членів ВККС на чотири роки призначає Вища рада правосуддя за результатами конкурсу.

Конкурсна комісія проводить конкурс на зайняття посади члена ВККС у два етапи: відбір кандидатів за результатами розгляду поданих ними документів, результатів спеціальної перевірки, відповідної інформації з відкритих джерел і проведення співбесіди з відібраними кандидатами та визначення переліку кандидатів для рекомендації Вищій раді правосуддя.

Членів конкурсної комісії призначає Вища рада правосуддя. Суб'єктами формування конкурсної комісії є ради суддів, прокурорів, адвокатів і Національна академія правових наук в особі президії. До складу цієї комісії входять: три людини з числа суддів або суддів у відставці, запропоновані радою суддів; по одному - від рад прокурорів, адвокатів і Нацакадемії правових наук.

На запит конкурсної комісії для забезпечення її діяльності можуть бути залучені додаткові експерти, фахівці міжнародних та іноземних організацій, які відповідно до міжнародних або міждержавних угод протягом останніх п'яти років за рахунок власних коштів надають Україні міжнародну технічну допомогу у сфері судової реформи та/або запобігання і протидії корупції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА