13:55 09.07.2014

Інститут стратегічних досліджень "Нова Україна" оприлюднив свій антикризовий план із відновлення Донбасу

2 хв читати

Київ. 9 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Інститут стратегічних досліджень "Нова Україна" запропонував свій антикризовий план із відновлення Донбасу "Мир і економічний розвиток на Донбасі".

"Ми виходимо з першої та головної тези, що комплекс антикризових заходів не може бути локальним за напрямами. Це може бути цілісна програма дій або план, і тому особливість нашого плану, який ми пропонуємо, полягає в тому, що ми спробували об'єднати всі ключові завдання в єдину систему дій", - розповів директор інституту Андрій Єрмолаєв на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

За його словами, план передбачає інституціональне забезпечення пропонованих заходів, тобто, механізми їх реалізації.

Так, за словами А.Єрмолаєва, для постконфліктного врегулювання ситуації в Луганській та Донецькій областях пропонується створити парламентсько-урядову комісію з особливими повноваженнями, яка має розробити держпрограму реабілітації та соціально-економічного відродження регіону.

Крім того, план передбачає комбіновану модель управління в регіоні, перехід до зонального принципу на перехідний період.

В антикризовому плані наголошується, що дострокові вибори в регіоні можливі лише після стабілізації ситуації. При цьому такі вибори мають проводитися у два етапи - на рівні окремих територіальних громад і потім на рівні областей.

А.Єрмолаєв також наголосив, що план передбачає механізми вирішення техногенних, соціокультурних проблем.

Директор інституту зазначив, що розробники плану врахували всі варіанти сценаріїв розвитку подій на Донбасі, зокрема, негативні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА