14:29 18.08.2014

"Волонтерська сотня" ініціює створення міжнародного благодійного фонду для допомоги бійцям АТО

3 хв читати

Київ. 18 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Громадська організація "Волонтерська сотня" виступає з ініціативою створення міжнародного благодійного фонду, який би консолідував фінансову допомогу та інші ресурси для надання допомоги українським військовослужбовцям, пораненим під час АТО, та сім'ям загиблих бійців.

"Ми виходимо з ініціативою створення міжнародного благодійного фонду, який би став платформою для консолідації фінансових ресурсів і іншої допомоги пораненим", - розповіла в понеділок на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" представник "Волонтерської сотні" Наталія Проценко.

Вона зазначила, що зусиль волонтерів недостатньо, щоб допомогти пораненим. "Наша мета – залучити великі фінансові організації", - зауважила представник "Волонтерської сотні".

Волонтер пояснила, що такий фонд має бути "чіткою прозорою структурою", яка консолідуватиме кошти від населення. За словами Н.Проценко, "Волонтерська сотня" отримала запити від ряду зарубіжних організацій, які готові направити фінансову допомогу українським військовим. Ініціатива допомоги, як зазначила волонтер, надійшла від Японії, Канади, США. Вона додала, що фонд, створення якого ініціюють волонтери, консолідуватиме фінансову допомогу як із-за кордону, так і в Україні.

Н.Проценко пояснила, що волонтери бачать три серйозних проблеми, на вирішення яких необхідно спрямувати фінанси.

Перша проблема - це безпосередньо допомога пораненим, зокрема реабілітація. Волонтер скаржилася, що забезпечення військових шпиталів є недостатнім, потребує додаткового фінансування.

Друга проблема - це юридична допомога, зокрема в оформленні документів, необхідних для проведення лікування і реабілітації за кордоном.

"Ще одна проблема - залучення фінансування для допомоги шпиталям у закупівлі обладнання, навчання медиків", - додала волонтер.

У свою чергу представник "Волонтерської сотні" Наталія Воронкова розповіла, що в Україні не існує реабілітаційних центрів, які належним чином надавали б медичну допомогу пораненим. За її словами, такий центр планують відкрити в Києві на базі Лікарні швидкої медичної допомоги, а також у Харкові.

Представник "Волонтерської сотні" розповіла й про проблему протезування. За її словами, українським військовим, які дістали поранень під час АТО, необхідно дати право вибору, де лікуватися та робити протезування. "У цих хлопців має бути все найкраще - вони це заслужили", - зазначила вона.

"Ми звертаємося до світової спільноти та просимо допомоги, зокрема, й для медичних закладів", - наголосила вона й додала, що підтримки потребують і сім'ї загиблих під час АТО.

"Наш ресурс вичерпується, ми звертаємося й до великих бізнесменів, і до банківських установ, до Ліги банків України", - зазначила Н.Воронкова.

Дружина пораненого українського бійця Оксана Бабська розповіла про те, що її чоловік Сергій, який дістав важкого поранення, нині перебуває на лікуванні в США, фінансову допомогу робить надає. За її словами, у випадку з лікуванням її чоловіка можна говорити про те, що йому поталанило, оскільки надійшла пропозиція з Америки про допомогу. "Було б добре налагодити цей процес, щоб він став системним", - додала О.Бабська.

Представник "Волонтерської сотні" Вікторія Христенко, у свою чергу, розповіла про відсутність координації між відомствами щодо списків загиблих і додала: "Потрібна тривала консолідована допомога бійцям як з боку держави, так і від громадськості".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА