18:29 27.08.2014

Тариф на електроенергію для мешканців квартир цокольних поверхів з 1 вересня встановлено як для населення - активісти

2 хв читати

Київ. 27 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики України (НКРЕ), прирівняла до споживачів електроенергії для побутових потреб громадян, які проживають у квартирах на цокольних поверхах багатоквартирних будинків, тоді як раніше для таких громадян діяв тариф як для власників нежилих приміщень.

Як повідомили представники громадської організації "Об'єднання власників квартир Ірпеня" (Ірпінь Київської області) на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу, відповідне розпорядження НКРЕ, згідно з яким за участю громадських діячів внесено зміни до порядку застосування тарифів на електроенергію, набуває чинності з 1 вересня 2014 року.

"НКРЕ погодилося внести зміни до постанови, якою вона регламентує цю категорію споживачів (мешканців цокольних квартир - ІФ) і прирівняти цих людей до населення, яке має підстави на тариф, як і всі інші люди", - повідомив голова ГО "Об'єднання власників квартир Ірпеня" Максим Плешко.

Він уточнив, що до зазначених змін для квартир на цокольних поверхах застосовувався тариф на електроенергію для нежитлових приміщень і перевищував тариф для населення більш ніж у 3,5 разу.

"Об'єднання власників квартир Ірпеня" готове поділитися досвідом, усіляко сприяти та надати необхідні зразки документів для мешканців квартир на цокольних поверхах з інших регіонів, які захочуть переукласти договори з енергокомпаніями за новим тарифом, додав М.Плешко.

У свою чергу, координатор проекту "Справедливі тарифи для цоколя" Юрій Максимчук уточнив, що підставою для переукладання договорів мешканцями квартир на цокольних поверхах з енергокомпаніями є складений спеціальною комісією акт, що підтверджує використання приміщень як житлових і споживання електроенергії для власних побутових потреб.

Комісія може бути утворена як за ініціативою одного з мешканців, так і об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів, або інших громадських організацій, що в останніх випадках прискорить залучення до процесу переукладання договорів за новими тарифами представників місцевих органів влади в межах їх повноважень, пояснив він.

"Ми готові надавати підтримку як юридичну, так і тими нормативними документами, що визнані НКРЕ та які приймаються в роботу "Київобленерго", а також іншими обленерго України", - додав Ю.Максимчук, запевнивши, що підтримку надаватимуть мешканцям безкоштовно, на громадських засадах.

В "Об'єднанні власників квартир Ірпеня" з посиланням на дані представників держорганів також повідомили, що на сьогодні в Україні налічується близько 15 тис. житлових приміщень, які розміщені на цокольних поверхах багатоквартирних будинків.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА