12:03 27.10.2014

Вибори до ВР загалом відповідали принципам і вимогам виборчого права - спостерігачі ICES

2 хв читати

Київ. 27 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Спостерігачі від Міжнародного центру виборчих систем (ICES) загалом позитивно оцінюють парламентські вибори в Україні, що відбулися 26 жовтня.

"За підсумками аналізу результатів виборів місія повідомляє, що вибори загалом відбулися в конкурентній боротьбі кандидатів і відповідали основним принципам та вимогам виборчого права. Під час виборів переважно було дотримано базових правил, що забезпечують свободу волевиявлення, підрахунок голосів на виборчих дільницях і спостереження за підбиттям підсумків голосування", - йдеться у звіті місії ICES, поданому президентом ICES Александром Цинкером (Alexander Tsinker) на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

У своїх висновках місія висловлює задоволення тим, що під час виборів не простежувалося різкого загострення обстановки в країні.

Водночас спостерігачі місії ICES зазначають, що були спроби зриву процедур голосування й підбиття підсумків виборів.

"Попри напружену обстановку в країні, велику кількість зафіксованих порушень в організації виборчої кампанії та проведенні дня виборів, процес дострокових виборів до Верховної Ради є легітимним актом волевиявлення громадян країни, який стався відповідно до закону про вибори депутатів до Верховної Ради", - йдеться у звіті.

Серед порушень А.Цинкер назвав недотримання "дня тиші", зокрема, з боку керівництва країни - президента і прем'єр-міністра.

"На наш погляд, цей "час мовчання" була умовною, її почали порушувати, по-перше, президент і прем'єр-міністр, із яких один керує одним списком, а інший має список зі своїм ім'ям. Вони зверталися до людей із закликом голосувати, але це загалом прихована реклама. Вони могли це зробити за день до "часу тиші". А перед виборами мав би говорити голова ЦВК", - заявив він.

Ще одним поширеним порушенням А.Цинкер назвав наявність плакатів із символікою політсил.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА