16:12 14.04.2015

Судові рішення про розірвання договору спільної діяльності між КТІ та ДП "ІМТП" є незаконними - юрист

2 хв читати

Київ. 14 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Судові рішення про розірвання договору про спільну діяльність, укладеного 2005 року між державним підприємством "Іллічівський морський торговий порт" (ІМТП) і приватним підприємством "Контейнерний термінал Іллічівськ" (КТІ), є незаконними.

Таку думку висловив керівний партнер юридичної фірми Asters Олексій Дідковський на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Він нагадав, що в 2013 році набув чинності закон "Про морські порти України", який передбачав створення Адміністрації морських портів України, і передачу останньої частини майна портів, зокрема майна ІМТП.

Частина майна, яка передавалася від порту адміністрації, була внеском порту до спільної діяльності з КТІ, проте в документах реорганізацій держпідприємств права і обов'язки за договором про спільну діяльність прописані не були, і, в результаті, цей факт був використаний ІМТП як істотну зміну, тобто як підставу для розірвання договору.

Потім Господарський суд Одеської області задовольнив позов порту, а Одеський апеляційний суд підтримав його рішення про розірвання договору.

О.Дідковський вважає такі дії незаконними, оскільки, зокрема, розірвання договору на підставі, заявленій портом, прямо порушує положення закону "Про морські порти", а також суди допустили порушення норм цивільного законодавства, оскільки закон "Про морські порти" передбачає, що інвестиційні договори про використання портової інфраструктури, укладені до набуття чинності закону, є чинними після проведення портової реформи.

"Ми сподіваємося, що вища касаційна інстанція уважніше поставиться до наших аргументів і до правової позиції в цій справі та винесе ухвалу, якою скасує рішення суду першої апеляційної інстанції", - сказав він.

Як повідомлялося, Вищий господарський суд України (ВГСУ) 15 квітня 2015 року розгляне касаційну скаргу КТІ у справі про розірвання договору про спільну діяльність, укладеного в 2005 році з ДП "ІМТП".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА