11:56 22.04.2015

20-й патріотичний фестиваль "Холодний Яр" відбудеться в Чигирині 25-26 квітня

2 хв читати

Київ. 22 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - У рамках ювілейного вшановування борців за волю України, що проходитиме 25 і 26 квітня в Чигирині та в Холодному Яру (Черкаська область), вперше відбудеться парад українських воїнів, які беруть участь в антитерористичній операції на Донбасі, повідомив голова історичного клубу "Холодний Яр" Роман Коваль.

"Найбільшою подією нашого свята буде те, що сотні, тисячі сучасних героїв України, які воюють в АТО, зберуться в Чигирині", - сказав Р.Коваль на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у середу.

За його словами, в рамках святкувань голова Української православної церкви (Київський патріархат) Філарет освятить бойові знамена і зброю, а також благословить воїнів, що вирушають у зону АТО.

За прогнозом Р.Коваля, в нинішніх святкуваннях у Холодному Яру та Чигирині візьмуть участь близько 10 тис осіб.

У свою чергу заступник голови ВО "Свобода", народний депутат Юрій Сиротюк нагадав, що їхня політична сила протягом багатьох років є співорганізатором святкування в Холодному Яру. "Для нас ця подія важлива, оскільки є головною світоглядною подією року", - наголосив він.

Народний депутат зазначив, що в параді візьмуть участь близько 800 "свободівців" із різних добровольчих загонів.

Представник добровольчого українського корпусу "Правий сектор" Дмитро Савченко відзначив спадкоємність фестивалю в Холодному Яру. "Дух боротьби Холодного Яру мігрує крізь час, через покоління і території. Цього року там відбудеться містичне єднання духу поколінь - гайдамаків із Коліївщини, героїв Холодного Яру та сучасних героїв", - зазначив він.

У свою чергу народний депутат Олег Петренко повідомив, що просто зі святкувань у Холодному Яру черговий підрозділ полку "Азов" вирушить у зону АТО.

Фестиваль відбудеться 25 квітня в Чигирині, там пройде парад учасників АТО, освячення бойових прапорів і зброї, а також мистецький фестиваль козацької слави "Холодний Яр-2015". Другий день святкувань відкриється панахидою на могили головного отамана Холодного Яру Василя Чучупаки та його козаків і завершиться фестивалем патріотичної пісні та поминальним обідом.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

Частка імпортних будівельних матеріалів на українському ринку зросла до 23% - експерт

"Кліар Енерджі" серед зими змушене було зупинити свої три біо-ТЕС 22 МВт через відсутність рентабельності - голова наглядової ради

Більшість українців проти виборів до завершення війни і вважає, що вони можуть розколоти суспільство - соцопитування

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій - соцопитування

Українці найбільше довіряють ЗСУ, волонтерам і рятувальникам, найменше - партіям, держапарату і судам - соцопитування

В Україні стало більше тих, хто вважає, що події в країні розвиваються неправильно, - соцопитування

Більшість українців вірять у перемогу України у війні, понад половина з них вважає, що вона настане не пізніше ніж через два роки - соцопитування

ГО "Антикорупційний штаб" презентував портал, який виявляє конфлікт інтересів у місцевих депутатів

Опитування: 53,9% опитаних українців вважають, що тих, хто ухиляється від мобілізації, можна зрозуміти - "ніхто не хоче помирати"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА