13:44 29.07.2015

Нардеп Юрій Береза звинувачує Фінбанк у фінансуванні терористичного угруповання "Оплот"

2 хв читати

Київ. 29 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Народний депутат (фракція "Народний фронт"), почесний командир полку "Дніпро-1" Юрій Береза заявляє, що деякі українські банки фінансують терористичні угруповання на сході України.

"Ми виявили схеми, за якими банки реально фінансують терористів. У цій схемі задіяні і судді, які виконують їхні завдання за гроші. У нас є докази того, що ПАТ "Фінбанк" пов'язане з Жиліним - творцем терористичного угруповання, яке нині на сході воює проти полку "Дніпро-1". Цей банк, власником якого є Грановський, фінансує ТОВ "Велторг 2013", фінансування забезпечене компаніями "Харківспецнадра" та "Ортія" - обидві належать лідеру угруповання "Оплот" Євгену Жиліну", - заявив він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

Нардеп наголосив, що договірні відносини з банками, що фінансують тероризм, суперечать українському законодавству.

"Незважаючи на включення в грудні 2014 року "Оплоту" до списку терористичних організацій (які також підпадають під санкції США - ІФ), Фінбанк не припинив його фінансування. Цей банк має понести відповідальність", - сказав він.

Ю.Береза зазначив, що докази такої протизаконної діяльності банку були отримані службою внутрішньої безпеки полку "Дніпро-1".

"Це служба розвідки і захисту. Усі представлені докази щодо Фінбанку - це результати розслідування, яке тривало останні півроку в співпраці з юридичними компаніями", - наголосив він.

Нардеп повідомив, що напередодні направив відповідні звернення до Національного банку України, СБУ та посольства США.

"Американські інституції на сьогодні є найефективнішими у боротьбі з фінансуванням тероризму. Україна не може сама воювати проти тероризму. Без підтримки західних партнерів нам із цим не впоратися. Тим паче, за наявності суддів, які захищають терористів", - додав Ю.Береза.

Він особливо наголосив, що сподівається на "серйозну реакцію" Нацбанку і припинення такої діяльності Фінбанку.

"У цього банку будуть серйозні міжнародні проблеми, тому що ми готуємо звернення до Міністерства юстиції США. Один із його засновників жертвує певні суми на території США. Тому ми хочемо залучити до розслідування відповідні американські структури, щоб увесь процес був ретельним і прозорим", - сказав він.

Нардеп зазначив, що служба внутрішньої безпеки полку має інформацію про фінансування угруповань ще п'ятьма українськими банками.

"У вересні ми представимо ще кілька гучних справ. Усі вони стосовно фінустанов, усього - п’ять. Усі вони пов'язані з колишніми українськими чиновниками", - сказав Ю.Береза.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА