16:57 27.08.2015

Вчена рада НАУ висловила недовіру в. о. ректора та вимагає захистити університет від спроби "рейдерського захоплення"

2 хв читати

Київ. 27 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Вчена рада Національного авіаційного університету (НАУ) висловила недовіру в. о. ректора Римвідасу Хращевському і підтвердила повноваження звільнених ним проректорів, повідомив голова вченої ради Ярослав Козачок.

На прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер він повідомив, що таке рішення було ухвалено на засіданні вченої ради НАУ 25 серпня.

За його словами, вчена рада також висловила недовіру міністру освіти і науки Сергію Квіту. Вчена рада підтримала звернення на адресу президента України Петра Порошенка, в якому трудовий колектив університету просить захистити від спроби рейдерського захоплення.

Адвокат Віталій Наум заявив, що всі дії С.Квіта спрямовані на те, щоб зірвати вибори ректора НАУ, які призначені на 17 вересня. "Усі події, які відбуваються в НАУ, спрямовані на одне - зірвати вибори, усунути тих осіб, які здійснюють підготовку цих виборів, які вперше відповідно до закону про вищу освіту проводитимуться за участю студентського самоврядування", - сказав він.

Екс-ректор НАУ Микола Кулик звинуватив С.Квіта у сприянні "рейдерському захопленню НАУ бізнесменами". "Як може бути в. о. ректора бізнесмен, бізнесові інтереси якого повністю пов'язані з напрямами діяльності університету? Я маю на увазі Римвідаса Хращевського, який є співвласником школи пілотів, ліцензування якої якраз цієї осені, а у нього в реєстрі немає літаків", - наголосив він.

Завідувач кафедри літальних апаратів НАУ Валерій Азарсков зазначив, що трудовий колектив має намір підтримати єдину кандидатуру на посаду ректора НАУ - М.Кулика. У разі зриву виборів колектив готовий удатися до акцій непокори.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА