15:22 27.08.2015

"Народний фронт" об'єднується з БПП на місцевих виборах, щоб уникнути політичної відповідальності та ганьби - політолог

2 хв читати

Партії "УДАР" та "Народний фронт" намагаються скористатися рейтингом президента України Петра Порошенка, зливаючись з партією "Блок Петра Порошенка "Солідарність" для спільного походу на місцеві вибори, вважає директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"Фактично вони хочуть уникнути політичної відповідальності, що ще раз свідчить про відсутність еліти, коли хочуть втекти під якусь іншу партію, бренд. Тобто не хочуть політичної ганьби або політичної смерті... на цих виборах", - сказав В.Бала на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

"Партія "УДАР" уже свій політичний прапор спустила, оголосивши про капітуляцію... Є ще рейтинг президента П.Порошенка, вони йдуть зараз під цим", - наголосив політолог.

На його думку, заяви прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка відколи він став главою уряду півтора року тому, - "це продовження виборчої кампанії, це обіцянки".

При цьому В.Бала зазначив, що мають бути очевидні якісь результати змін, щоб була довіра в суспільстві до уряду. "У цій ситуації зміна одного-двох-трьох міністрів, на мій погляд, абсолютно нічого не дасть", - додав політолог.

В.Бала вважає, що добровільна відставка А.Яценюка в перспективі була б репутаційно вигідною для його політичної кар'єри.

"На мій погляд, щоб розпочався хоч якийсь рух уперед, була дискусія, яким чином ми маємо це робити, найкращий варіант - це добровільна відставка А.Яценюка, щоб коаліція почала формування нового уряду, але не такого уряду, який знову вестиме передвиборну кампанію", - сказав він.

У свою чергу директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов висловив думку, що якщо виникне питання кадрових змін в уряді, то в зоні ризику опиниться міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський та міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.

Експерти також зазначили, що наразі в уряду України немає стратегії розвитку економіки та реформування інститутів держави.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА