14:09 01.12.2015

Рабінович заявляє, що силові органи України отримали завдання не пустити Фірташа до країни

2 хв читати

Київ. 1 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Силові структури отримали наказ перешкодити прибуттю українського бізнесмена Дмитра Фірташа до України, заявив народний депутат з фракції "Опозиційний блок" Вадим Рабінович.

"Я знаю точно, що прийнято рішення у будь-який спосіб не допустити його (Д. Фірташа - ІФ) прильоту сюди. Це означає, що можуть бути прийняті такі рішення, про яких я навіть говорити не хочу", - сказав В. Рабінович на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Він сказав, що допускає перешкоджання прибуття літака Д. Фірташа, про що "треба запитати у голови "Украероруху" вказівки, які йому давали".

"На жаль, можливі лише два варіанти: або він сюди не прилетить – і тільки тому, що почує, що ми тут говоримо, або прилетить – і ви побачите які будуть проблеми", - сказав В. Рабінович.

На думку депутата, завдання із недопущення прибуття Д. Фірташа до України виконують силові державні структури. "Якщо головний міліціонер виходить на трибуну і каже одній людині, що "ми тебе підозрюємо у злочині і не думай їхати", то він просто мусить піти. Або зізнатися, хто йому дав таке дебільне завдання", - сказав В. Рабінович.

При цьому він попередив, що дії правоохоронців є порушенням закону. "Будуть порушені питання, яким чином силові структури... які замість війни займаються іншою проблемою - щоб дискредитувати одну людину, не дати їй можливість в'їхати... Вони скоюють злочин", - сказав парламентарій.

На думку В. Рабіновича, перешкоджання прибуттю Д. Фірташа пов'язано із запланованим на 2 грудня з'їздом Федерації роботодавців України, на якому буде представлено аналіз стану економіки України, а також програма виходу з кризи, яка розкритикує дії чинного уряду, що є вкрай небажаним для влади перед звітом Кабміну перед Верховною Радою.

"Якщо мої слова призведуть до того, що щось десь не станеться, то я готовий взяти на себе такий гріх і сказати – добре, я був неправий", - додав В. Рабінович.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

Частка імпортних будівельних матеріалів на українському ринку зросла до 23% - експерт

"Кліар Енерджі" серед зими змушене було зупинити свої три біо-ТЕС 22 МВт через відсутність рентабельності - голова наглядової ради

Більшість українців проти виборів до завершення війни і вважає, що вони можуть розколоти суспільство - соцопитування

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА