15:49 20.04.2016

"Батьківщина" завершує збір підписів за подання до КС щодо голосування за уряд Гройсмана - екс-нардеп Павловський

2 хв читати

Київ. 20 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Фракція партії "Батьківщина" вже підготувала та практично зібрала необхідні 45 голосів для направлення подання до Конституційного Суду України про визнання неконституційним факту призначення нинішнього Кабінету Міністрів на чолі з Володимиром Гройсманом, повідомив народний депутат України VI та VII скликань від "Батьківщини" Андрій Павловський.

"Ми розуміємо, що з цим Конституційним Судом сподівань на об'єктивне рішення мало, але, тим не менше, з часом, коли, сподіваюся, у нас буде справжній Конституційний Суд, вони все-таки приймуть об'єктивне рішення", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

За його словами, залишилося також зібрати "з десяток підписів" для створення тимчасової слідчої комісії, яка вивчить корупційні діяння уряду Арсенія Яценюка та визначить завданий ним збиток державі.

А.Павловський переконаний, що "Батьківщина" ухвалила єдино правильне рішення перейти в демократичну патріотичну опозицію до нинішньої "олігархічної" влади. За його прогнозом, нинішній уряд може навіть не допрацювати до кінця цього року, і необхідне повне перезавантаження влади шляхом дострокових виборів.

Секретар фракції ВО" Батьківщина" в Київраді Тетяна Меліхова зазначила, що попри будь-які перестановки у владних верхах корупція на місцях, зокрема в Києві, процвітає. За її словами, фракція "Батьківщини" в Київраді вбачає своє завдання у боротьбі з цим.

Керівник Київського відділення громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка "Справедливість" Віктор Думенков наголосив, що від А. Яценюка очікували проведення серії важливих і фундаментальних реформ, які дозволили б країні розвиватися, але більшість реформаторських законів виходили "немов із-під палиці".

"Гальмувати реформаторський процес йому "допомагав" і парламент, не голосуючи за дійсно важливі законопроекти. А.Яценюк неодноразово заявляв, що гроші для реформ у країні будуть за рахунок повернення награбованого бандою Януковича, але й досі непомітно конкретних дій у цьому напрямі", - зазначив він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА