17:00 25.04.2016

Депутат Силантьєв сподівається реалізувати в парламенті низку ініціатив для підтримки спорту та розвитку спортивної інфраструктури

3 хв читати

Київ. 25 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Народний депутат України (фракція Радикальної партії), срібний призер Олімпійських ігор з плавання Денис Силантьєв сподівається реалізувати у Верховній Раді низку законодавчих ініціатив для підтримки спорту та розвитку спортивної інфраструктури.

"Згідно з даними ЮНЕСКО, ми - вимираюча нація. Україна б'є рекорди в поширенні СНІДу та онкологічних захворювань, дитячій злочинності, кожен десятий житель країни не доживає до 35 років. На тлі цього уряд повністю прибрав фінансування ДЮСШ, оздоровлення дітей за рахунок Фонду соціального страхування, прибрали пільги на оподаткування щодо землі та нерухомості для фізкультурно-спортивних комплексів. Ми понад рік із колегами-депутатами витратили на те, щоб нарешті було винесено на голосування законопроект, який повертає ці пільги. Його було проголосовано в першому читанні, на сьогодні доопрацьовується в комітеті з податків і митниці і потім буде винесений на друге читання", - сказав він на прес-конференції в понеділок в агентстві "Інтерфакс-Україна".

На його думку, необхідно також створити умови для того, щоб бізнес вкладав кошти в розвиток спортивної інфраструктури, але цьому заважають певні державні структури. "Сьогодні доопрацьовується вже четвертий варіант законопроекту, і сподіваюся, що до кінця цієї літньої сесії його буде зареєстровано і винесено на голосування", - зазначив Д.Силантьєв.

Він також переконаний у необхідності змін до Податкового кодексу, щоб можна було фінансувати спорт із місцевих бюджетів, і сподівається добитися цього ще до Олімпіади-2016.

Депутат зазначив, що у 2015 році вдалося добитися виділення 140 млн грн на фінансування ДЮСШ. "Але це гасіння пожежі, таке постійне вибивання коштів не приведе ні до чого хорошого", - вважає він.

Д.Силантьєв нагадав, що 23 березня вперше за 18 років було проведено парламентські слухання "Шляхи розвитку фізичної культури та спорту в Україні в умовах децентралізації влади", за підсумками яких було розроблено низку пропозицій, ініціатив, рекомендацій для адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів, усіх органів виконавчої влади.

Голова фізкультурно-спортивного товариства "Спартак", екс-заступник міністра молоді та спорту України Євген Баженков, у свою чергу, зазначив, що на парламентські слухання не приїхав жоден голова обласної адміністрації, жоден заступник губернатора, жоден голова обласної ради. "І все, що на сьогодні робить позитивного міністерство спорту, збільшує стипендії, це все лише верхівка айсберга", - вважає він.

Він також звернув увагу на те, що до Олімпіади-2016 залишилося 104 дні, на сьогодні в України 150 ліцензій, а в такий самий час перед Олімпіадою-2012 у Лондоні було 170-180 ліцензій.

Багаторазовий чемпіон світу і Європи з плавання на короткі та довгі дистанції брасом Олег Лісогор висловив нерозуміння, чому фінансування і пільги для спортсменів реалізуються лише в олімпійський рік. "Олімпійський цикл не даремно так названо, тому що це все-таки чотириріччя", - зазначив він.

Співавтор та організатор всеукраїнського проекту HelpSport Інна Силантьєва зазначила, що у рамках проекту має намір показати проблему зі станом спортивної інфраструктури в країні. "Для цього було проведено аудит покинутих спортивних об'єктів і фотосесію всесвітньо відомих спортсменів на розвалинах об'єктів. Ми зробили конкурс есе про стан спортивної інфраструктури в різних регіонах України, і конкурс для маленьких дітей, в якому вони показують, до яких ходять секцій", - розповіла вона.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА