"Хлібодар" розпочинає виробництво збагаченого магнієм борошна у рамках нацпрограми "Україна здорова"
Київ. 27 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Група компаній "Хлібодар" (Запоріжжя) найближчим часом має намір розпочати випуск борошна вищого ґатунку збагаченого магнієм у рамках національної програми "Україна здорова", ініціатором якої виступила група науковців проекту NanoSapiens.
"Найближчим часом на полицях з'явиться збагачене борошно, в подальшому - збагачені хлібопродукти та кондитерські вироби. Я зі стриманим оптимізмом ставлюся до швидкості просування цих продуктів у мережах, тому що вони для цього мають стати такими ж соціальними, як і ми, оскільки їх поки що хвилює вартість кінцевого продукту, а не його якість", - сказав генеральний директор ГК "Хлібодар" Борис Шестопалов під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.
Водночас він висловив сподівання, що кількість виробників, які постачають на ринок збагачені мікронутрієнтами продукти, збільшуватиметься.
Б.Шестопалов також додав, що збагачене борошно надійде на склади вже за два тижні, а розповсюдження у торговельних мережах залежатиме від просування, яке має певну специфіку.
"Практично одразу після свят ми готові будемо відвантажувати продукцію в індустріальних масштабах... Воно (борошно - ІФ) коштуватиме практично стільки ж (скільки і звичайне - ІФ), трохи дорожче, це лічені відсотки за ціною", - сказав він.
Крім того, у рамках програми "Україна Здорова" школа нанобіотехнологій Володимира Каплуненка впроваджує розробки фортифікації (збагачення мікроелементами) молока, кисломолочних продуктів і води.
Фортифікація продуктів харчування у рамках програми "Україна Здорова" покликана поліпшити ситуацію з проблемою дефіциту мікронутрієнтів у харчуванні сучасної людини, і як наслідок - ситуацію з поширенням хронічних захворювань, спричинених нестачею цих мікроелементів. Зокрема, дефіцит магнію може стати причиною серцево-судинної недостатності.
Група компаній "Хлібодар" працює на ринку з 1991, входить до десятки найбільших виробників борошна і продуктів із нього. Виробничі потужності ГК "Хлібодар" об'єднують Запорізькі хлібокомбінати №1, №3, №5, Бердянський та Оріхівський хлібокомбінати, а також борошномельне підприємство "ДП Агросервіс 2000".