17:08 27.04.2016

"Хлібодар" розпочинає виробництво збагаченого магнієм борошна у рамках нацпрограми "Україна здорова"

2 хв читати

Київ. 27 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Група компаній "Хлібодар" (Запоріжжя) найближчим часом має намір розпочати випуск борошна вищого ґатунку збагаченого магнієм у рамках національної програми "Україна здорова", ініціатором якої виступила група науковців проекту NanoSapiens.

"Найближчим часом на полицях з'явиться збагачене борошно, в подальшому - збагачені хлібопродукти та кондитерські вироби. Я зі стриманим оптимізмом ставлюся до швидкості просування цих продуктів у мережах, тому що вони для цього мають стати такими ж соціальними, як і ми, оскільки їх поки що хвилює вартість кінцевого продукту, а не його якість", - сказав генеральний директор ГК "Хлібодар" Борис Шестопалов під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Водночас він висловив сподівання, що кількість виробників, які постачають на ринок збагачені мікронутрієнтами продукти, збільшуватиметься.

Б.Шестопалов також додав, що збагачене борошно надійде на склади вже за два тижні, а розповсюдження у торговельних мережах залежатиме від просування, яке має певну специфіку.

"Практично одразу після свят ми готові будемо відвантажувати продукцію в індустріальних масштабах... Воно (борошно - ІФ) коштуватиме практично стільки ж (скільки і звичайне - ІФ), трохи дорожче, це лічені відсотки за ціною", - сказав він.

Крім того, у рамках програми "Україна Здорова" школа нанобіотехнологій Володимира Каплуненка впроваджує розробки фортифікації (збагачення мікроелементами) молока, кисломолочних продуктів і води.

Фортифікація продуктів харчування у рамках програми "Україна Здорова" покликана поліпшити ситуацію з проблемою дефіциту мікронутрієнтів у харчуванні сучасної людини, і як наслідок - ситуацію з поширенням хронічних захворювань, спричинених нестачею цих мікроелементів. Зокрема, дефіцит магнію може стати причиною серцево-судинної недостатності.

Група компаній "Хлібодар" працює на ринку з 1991, входить до десятки найбільших виробників борошна і продуктів із нього. Виробничі потужності ГК "Хлібодар" об'єднують Запорізькі хлібокомбінати №1, №3, №5, Бердянський та Оріхівський хлібокомбінати, а також борошномельне підприємство "ДП Агросервіс 2000".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА