12:38 12.05.2016

Суд Лондона ухвалив остаточне рішення в спорі компаній Stockman та Arricano про право власності на київський ТРЦ Sky Mall

3 хв читати

Київ. 12 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Лондонський міжнародний арбітражний суд (ЛМАС) зобов'язав компанію Stockman Interhold S.A. (Британські Віргінські острови) безоплатно передати свою частку в Assofit Holdings Limited - проектній компанії київського торговельно-розважального центру (ТРЦ) Sky Mall - у власність Arricano Real Estate Plc (обидві - Кіпр).

Як повідомив генеральний директор Arricano Михайло Меркулов на прес-конференції в Києві в четвер, таке рішення ЛМАС ухвалив 5 травня 2016 року в рамках арбітражного спору про право власності на компанію Assofit.

"Протягом більш ніж п'яти років тривали судові розгляди в кількох юрисдикціях, зокрема і в ЛМАС, стосовно Assofit Holdings Limited - проектної компанії, яка інвестувала в ТРЦ Sky Mall. Вона представляла інтереси своїх акціонерів - компаній Arricano та Stockman. Резонансне рішення суду полягає в тому, що протягом місяця, до 5 червня 2016 року, компанія Stockman має передати Arricano частку в компанії Assofit за $0", - сказав М.Меркулов.

За його даними, рішення суду також передбачає можливість Arricano вимагати від компанії Stockman відшкодування збитків, отриманих унаслідок втрати контролю над діяльністю ТРЦ Sky Mall, у разі якщо остання не забезпечить передачі Arricano своєї частки в Assofit.

Водночас керівник юридичної групи, що займається поверненням активів Arricano, Євген Малєєв уточнив, що для отримання контролю над управлінням і фінансовими потоками ТРЦ компанії необхідно буде добитися відновлення структури активів Assofit, що існувала на момент початку арбітражних спорів.

"Для того щоб повернути ТРЦ Sky Mall і контроль над ним, необхідно відновити корпоративну структуру, яка існувала на 2010 рік... Після цього можна буде сказати, що рішення виконано і ми отримали назад свій актив ", - сказав він.

За його даними, для цього компанія Assofit має відновити контроль над ТОВ "Призма Бета" (формальний власник ТРЦ - ІФ), частки в якому було передано іншим компаніям. Крім того, у власність компанії "Призма Бета" необхідно повернути ТРЦ з усіма складовими об'єктами, які в 2014 році були переведені у банк "Південний". Також у компанію Assofit мають повернутися кредити на загальну суму близько $100 млн, права виплати за якими були виведені на інші кіпрські структури.

За словами гендиректора Arricano, процес відновлення контролю компанії над роботою столичного ТРЦ Sky Mall може затягнутися за відсутності сприяння з боку влади.

"Ми можемо повернути Sky Mall юридичними діями в правовому полі, але це питання часу. Це може зайняти десять років, а за наявності політичної волі це може статися за один місяць", - зазначив М.Меркулов.

Arricano Real Estate Plc спеціалізується на будівництві торговельно-розважальних центрів та є одним із провідних девелоперів на ринку нерухомості України. Портфель власних проектів компанії на початок травня 2016 року включав об'єкти загальною орендованою площею (Gross Lettable Area, GLA) понад 212 тис. кв. м. Акції компанії розміщені на альтернативному майданчику Лондонської фондової біржі, а міноритарним акціонером є британський інвестиційний фонд Dragon-Ukrainian Properties and Development plc. Інвестиції компанії в економіку України станом на травень 2016 року становили близько $420 млн.

Компанія станом на початок травня 2016 року володіє та управляє п'ятьма (без урахування ТРЦ Sky Mall - ІФ) торговельними центрами в Україні: "РайON" і "Проспект" у Києві, "Сонячна галерея" в Кривому Розі, City Mall у Запоріжжі та "Південна галерея" в Сімферополі (Крим).

Крім того, три проекти Arricano Real Estate перебувають на стадії девелопменту: ТРК "Лук'янівка" (робоча назва, відкриття заплановано наприкінці 2017 року, інвестиції в реалізацію проекту поки що не озвучуються) і ТРК "Петрівка" в Києві, а також ТРК Odessa Mall (колишня назва - ТРК "Разумовська", на середу серпня 2015 року інвестиції оцінювалися у близько $80 млн, відкриття заплановано в третьому кварталі 2018 р.) в Одесі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Більшість українців проти виборів до завершення війни і вважає, що вони можуть розколоти суспільство - соцопитування

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій - соцопитування

Українці найбільше довіряють ЗСУ, волонтерам і рятувальникам, найменше - партіям, держапарату і судам - соцопитування

В Україні стало більше тих, хто вважає, що події в країні розвиваються неправильно, - соцопитування

Більшість українців вірять у перемогу України у війні, понад половина з них вважає, що вона настане не пізніше ніж через два роки - соцопитування

ГО "Антикорупційний штаб" презентував портал, який виявляє конфлікт інтересів у місцевих депутатів

Опитування: 53,9% опитаних українців вважають, що тих, хто ухиляється від мобілізації, можна зрозуміти - "ніхто не хоче помирати"

Опитування: 39,4% опитаних вважають, що перемогою України можна вважати виведення російських військ за межі територій, захоплених із 24 лютого 2022 року, не згодні - 26,2%

Опитування: понад 63% респондентів вважають, що всі, хто заплямував себе співпрацею з ворогом на ТОТ, мають бути ув'язнені

Опитування: понад 50% опитаних українців вважають, що Україна має відновити свій ядерний потенціал

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА