15:50 25.07.2016

Захист Переломи і Щурикова поскаржився іноземним посольствам на НАБУ і САП

2 хв читати

Київ. 25 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Захисники голови наглядової ради "Одеського припортового заводу" (ОПЗ) - заступник голови правління НАК "Нафтогаз" Сергія Переломи та першого заступника голови правління ОПЗ Миколи Щурикова звернулися до посольства іноземних держав з проханням надати оцінку порушенням, яких нібито припускається Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) під час розслідування низки кримінальних проваджень.

"Ми вже звернулися від Національної асоціації адвокатів України, оскільки порушення Національного антикорупційного бюро та антикорупційної прокуратури має щоденний характер... до міжнародних адвокатських асоціацій, до ООН. Ми зі свого боку звернулися до послів західних держав і послу США з описом всієї ситуації", - сказав адвокат С. Переломи Ігор Черезов на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

За його словами, захисники до звернень долучили документи, викладення фактів, "яким чином, як саме порушуються процесуальні права, які саме процесуальні рішення були допущені".

В. Черезов зазначив, що вже є домовленість про зустріч з послом США, однак дата та час ще не узгоджені.

Як повідомлялося, 14 липня керівник САП Назар Холодницький повідомив, що С. Перелому і М.Щурикова затримано у справі про розтрату коштів підприємства. За його словами, слідство встановило, що в травні 2015 року у С. Переломи "виник умисел на розтрату коштів зазначеного товариства на користь "Укрнафти". Керівник САП розповів, що через компанію "Енергоальянс" була здійснена закупівля природного газу на суму 250 млн грн за необґрунтовано завищеними цінами до середньоринкових.

"Задля реалізації свого наміру Перелома вступив у змову з першим заступником директора ОПЗ Щуриковим... У період з травня до грудня 2015 року ці особи розтратили майно, а саме, грошові кошти ОПЗ шляхом зловживання своїм становищем і підписанням договорів на постачання природного газу за свідомо завищеними цінами на суму 205 млн 181 тис. 133 грн",- повідомив Н.Холодницький.

САП просила суд обрати запобіжний захід для затриманих у вигляді утримання рід вартою з альтернативою застави 205 млн 1 тис. грн.

Солом'янський райсуд Києва 18 липня обрав С. Переломі запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 80 млн грн, сам же чиновник заявив, що не має таких коштів і подаватиме апеляцію. Апеляцію було подано 25 липня.

М.Щурикову Солом'янський райсуд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на термін 60 днів із правом внесення застави у розмірі 40 млн 584 тис. грн 20 липня.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА