18:00 19.09.2016

Експертне співтовариство в жовтні представить Кабміну 5-річну програму профілактики та лікування ССЗ

2 хв читати

Київ. 19 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Експертне співтовариство планує в жовтні подати Кабінетові Міністрів програму профілактики, лікування і реабілітації серцево-судинних захворювань (ССЗ), повідомив директор Національного наукового центру "Інститут кардіології ім. академіка Стражеска" Володимир Коваленко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

"Програма буде презентована в рамках Національного конгресу кардіологів, потім вона піде на затвердження МJP та Національної академії медичних наук і буде представлена в Кабміні, де будуть остаточно вирішені обсяги її фінансування. Проект буде представлений на розгляд Кабінету Міністрів, ми плануємо це зробити протягом жовтня", - сказав він.

В. Коваленко повідомив, що програма розрахована на п'ять років та передбачає широкий спектр заходів, що передбачає як заходи із профілактики, так із медикаментозного, оперативного лікування і реабілітації.

Крім того, за його словами, "програма передбачає також закупівлю штучних клапанів серця та інших витратних матеріалів, які необхідні для виконання складних кардіохірургічних втручань у дітей та дорослих".

Коментуючи вартість програми, В. Коваленко наголосив: "На сьогодні попередні розрахунки показують, що це великі гроші".

"Залежно від розділу програми, її вартість становить сотні мільйонів гривень. Наприклад, у 2017 році на інтервенційні кардіотехнології заплановано витратити близько 660 млн грн. Крім того, значних ресурсів вимагатиме закупівля апаратури, що забезпечує інтервенційні технології", - сказав він.

У свою чергу, доктор медичних наук Олег Сичов зазначив, що у 2015 році за рахунок бюджету були встановлені 4850 кардіостимуляторів. При цьому, згідно з законодавством, показання до імплантації цих пристроїв мають визначати фахівці.

"Зараз ми почали роботу з підготовки національного документа, що має силу наказу МОЗ, і визначатиме показання для їх встановлення", - сказав він.

О. Сичов зазначив, що установи Національної академії медичних наук поставили понад 50% цих пристроїв. "Ми проситимемо збільшення програми імплантація таких пристроїв за рахунок бюджетних коштів", - сказав він.

При цьому, за словами О. Сичова, за державні кошти кардіостимулятори встановлюються переважно в порядку невідкладної допомоги.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА