13:20 20.09.2016

Адвокат Александровської просить президента і жінок-депутатів поручитися за неї: утримання під вартою загрожує здоров'ю підозрюваної

3 хв читати

Київ. 20 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Адвокат екс-нардепа від Компартії України Алли Александровської, що утримується під вартою за підозрою у посяганні на територіальну цілісність держави, Валентин Рибін закликає президента України Петра Порошенка і народних депутатів-жінок надати до Апеляційного суду Харкова поруки для звільнення А. Александровської з-під варти з огляду на стан її здоров'я.

В. Рибин у вівторок на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" розповів, що здоров'я його підзахисної А. Александровської "викликає серйозні побоювання".

"Я вважаю, що таке нелюдське ставлення до літньої жінки неприпустимо в державі, яка прагне до євроінтеграції і повсюдного захисту прав людини", - наголосив адвокат.

Він нагадав, що А. Александровську підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України і організацію неправомірної вигоди одній з посадових осіб. За словами В. Рибіна, у зв'язку з підозрою про посягання і було обрано запобіжний захід у вигляді безальтернативного утримання під вартою.

Водночас, адвокат запевнив, що "ніякого посягання на територіальну цілісність з боку Олександрівської не було, немає і не буде".

"Проаналізувавши матеріали кримінального провадження, я дійшов висновку, що кримінальне переслідування Александровської є добре спланованою провокацією СБУ", - заявив адвокат. Як доказ твоїх слів він заявив, що в матеріалах справи містяться доноси і лжесвідчення.

У зв'язку з цим адвокат закликав жінок - народних депутатів, зокрема, лідера парламентської фракції "Батьківщина" Юлію Тимошенко та депутата фракції "Батьківщина" Надію Савченко, які на собі відчули умови утримання під вартою, надати письмові поруки за А. Александровську до Апеляційного суду Харківський області, що 22 вересня розгляне апеляційну скаргу на обрання запобіжного заходу у вигляді арешту.

Також адвокат заявив, що звертається до президента України Петра Порошенка та генерального прокурора Юрія Луценка. "Хочу попросити Президента як гаранта Конституції...звернути увагу на цей процес і дати відповідну поруку до Апеляційного суду Харківської області за Александровську", - сказав В. Рибін.

"До Юрія Віталійовича (Луценка) я хочу звернутися з проханням особисто контролювати перебіг цього провадження. Сьогодні я подам заяву про порушення кримінального провадження щодо слідчих управління Служби безпеки і прокурорів, які підписували повідомлення про підозру", - додав В. Рибін.

За словами адвоката, А. Александровська згодна перебувати під домашнім арештом, отримувати відповідне медичне обслуговування, бути присутньою на досудовому слідстві і в суді.

"Александровську необхідно негайно звільнити, інакше ми ризикуємо по суті втратити людину... Діагнози, поставлені Александровській, є винятковими навіть для засуджених осіб. З такими діагнозами засуджені особи звільняються від відбування покарання, а Александровська є підозрюваною", - заявив він.

В. Рибін також пояснив, що поручительства потрібні в суді "не за котроюсь з інкримінованих статей, а конкретно стосовно людини". "Ми сподіваємося, що, в першу чергу, народні депутати-жінки почують і нададуть відповідні поруки до Апеляційного суду Харківської області за те, що Александровська здатна виконувати покладені на неї процесуальні обов'язки, перебуваючи під домашнім арештом", - зазначив адвокат.

Як повідомлялося, 28 червня адвокат А. Александровської Шадрін повідомив, що у його підзахисної відбувся обшук і її затримали. Їй інкримінують ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Наразі А. Александровська перебуває під вартою за рішенням суду до 28 жовтня 2016 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА