19:25 20.09.2016

Комітет кредиторів і ліквідатор МСЗ "Океан" чекають на розблокування продажу суднозаводу

2 хв читати

Київ. 20 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Комітет кредиторів та ліквідатор ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" (МСЗ "Океан") переконані в правовій необґрунтованості судового рішення про арешт та передачу на відповідальне зберігання майна підприємства, що перебуває в стадії ліквідації, та розраховують на якнайшвидше розблокування апеляційною інстанцією підготовлюваного продажу суднозаводу.

Як повідомила ліквідатор МСЗ "Океан" Ірина Сербін на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок, про рішення Печерського районного суду Києва щодо арешту та передачі майна суднозаводу на відповідальне зберігання вона дізналася випадково і була шокована.

"Жодним законом, тим паче КПК (Кримінальним процесуальним кодексом - ІФ), таке відповідальне зберігання не передбачено. У процедурі банкрутства майно перебуває в особливому правовому статусі. Накладення якихось обтяжень та арештів не допускається. Будь-які дії з майном можливі лише за рішенням суду, який розглядає провадження у справі про банкрутство. У нашому випадку - це Господарський суд Миколаївської області", - зазначила вона.

За словами І.Сербін, своїм рішенням Печерський районний суд Києва поставив усі сторони в "певну колізію": згідно з чинним законодавством усю відповідальність за майно підприємства-банкрута несе ліквідатор. Найбільше шокує те, що майно передано на відповідальне зберігання особі, яка довела суднозавод до банкрутства, констатувала вона.

"Я вважаю це рішення юридично необґрунтованим і таким, що повністю суперечить закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", - наголосила ліквідатор.

При цьому І.Сербін уточнила, що рішення Печерського районного суду Києва вона вже оскаржила в Апеляційному суді Києва та розраховує на його якнайшвидше скасування апеляційною інстанцією для проведення вже практично підготовленого продажу на відкритих торгах цілісного майнового комплексу (ЦМК) МСЗ "Океан".

Голова комітету кредиторів МСЗ "Океан" Ігор Волошин висловив здивування щодо позиції українських правоохоронних і судових органів у ситуації навколо суднозаводу в умовах нових загроз і викликів, що стоять перед державою,.

За даними І.Волошина, колишній менеджмент "Океану", якому суд передав на відповідальне зберігання заарештоване майно підприємства, відомий зв'язками зі структурами, підконтрольними екс-міністру енергетики РФ Ігорю Юсуфову: офшорами Olympus Investments та Zonel Operations Ltd. За його словами, рішення Печерського районного суду відкриває можливість "зацікавленим особам, що мають російський слід" для збереження контролю над підприємством та блокування розвитку суднопрому України.

"Я не розумію логіки дій (українських посадових осіб - ІФ) у нинішній політичній ситуації", - сказав він.

І.Волошин висловився за вирішення ситуації навколо суднозаводу в правовій площині, яка може бути забезпечена через запланований продаж ЦМК на відкритих торгах.

"Запрошуємо всі зацікавлені сторони на відкриті торги з початковою ціною в 1,8 млрд грн (сумарний обсяг кредиторської заборгованості суднозаводу - ІФ). Гадаємо, це справедливо", - сказав він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА