18:45 12.12.2016

Фармкомпанія "Органосін" заявляє про неправомірні дії з боку правоохоронних органів

2 хв читати

Київ. 12 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Звинувачення Головного слідчого управління (ГСУ) Національної поліції України фармкомпанії "Органосін Лтд." в ухиленні від сплати податків є неправомірними, заявив адвокат Микола Павленко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

"Головне слідче управління Нацполіції дозволяє собі розслідувати податкове правопорушення, на що, згідно із законодавством, не має права", - сказав він.

Крім звинувачень у несплаті податків, ГСУ підозрює "Органосін" у виробництві фальсифікованих лікарських засобів. Між тим, раніше компанія спростувала ці звинувачення, зазначив адвокат.

Як повідомив М.Павленко, ГСУ проігнорувало акти податкових перевірок, дані Державної фіскальної служби і Науково-дослідного інституту судових експертиз, в яких відсутні підстави для залучення "Органосін" до кримінальної відповідальності.

За його словами, ГСУ замовила експертизу у ТОВ "Сова", яка в стислі терміни провела розрахунки та зробила висновок про факти ухилення від сплати податків. Після цього з'явилося клопотання про арешт майнових активів власника компанії Манава Джасала.

В "Органосіні" обурені фактом звинувачень керівника компанії зі 100-відсотковим іноземним капіталом та недотриманням належної процедури перевірок.

"Слідчі не вважали за потрібне належним чином пред'явити звинувачення, не забезпечили перекладача, не повідомили про права та обов'язки, обмеження, які встановлюються стосовно підозрюваного", - сказав М.Павленко.

Він також зазначив, що співробітники ТОВ "Сова" є колишніми представниками правоохоронних органів.

Президент Асоціації індійських фармацевтичних виробників IPMA Менон У. П. Р., у свою чергу, повідомив, що до асоціації не надходила жодна інформація про фальсифікації ліків.

"Компанія "Органосін" створює багато робочих місць, інвестує в Україну. Необхідно розуміти: такі ситуації впливають на інвестиційний клімат в країні", - зазначив він.

"Органосін Лтд." - індійська фармацевтична компанія, член індійських фармацевтичних виробників IPMA. Займається виробництвом генеричних препаратів. Працює на українському ринку з 1996 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА