19:06 17.01.2017

Українські медзаклади відмовляються від закуплених Crown Agents препаратів із дитячої онкології

2 хв читати

Київ. 17 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Українські лікувальні заклади відмовляються від препаратів із дитячої онкології, поставлених британським закупівельним агентством Crown Agents, через короткий термін придатності, повідомила завідувач Центру дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку Світлана Донська.

"Зараз у країні відділення відмовляються від цих препаратів, оскільки вони мають за наступні три місяці використати всю свою квоту", - пояснила вона на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

С.Донська зазначила, що британське закупівельне агентство Crown Agents поставило препарати з дитячої онкології з терміном придатності меншим, ніж прописано в технічному завданні - 15 місяців. При цьому агентство постачало препарати з терміном придатності шість-вісім місяців.

Крім того, вона повідомила, що частина препаратів не відповідала замовленій лікарській формі. Так, антибіотик "Фосфоміцин" було поставлено у формі саше замість необхідних флаконів для внутрішньовенних ін'єкцій. Вона також зазначила, що помилка була також у дозуванні.

Препарати невідповідної лікарської форми було повернено Crown Agents. Нині агентство замінює їх флаконами.

Ще один препарат, закуплений за програмою дитячої онкології, згідно з інструкцією призначений для лікування ревматоїдного артриту.

Вона також повідомила про скасування робочих груп із формування потреб лікарських засобів за всіма напрямами.

"Тепер у нас не буде робочої групи, яка має хоча б консультативне право пропонувати номенклатуру, медикаменти, які дають результат. Тепер буде дуже велика експертна група, яка відповідатиме за все і за всіма напрямами", - сказала вона.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА