14:00 19.01.2017

Екс-бійці "Миротворця" створюють рух із очищення Нацполіції

2 хв читати

Київ. 19 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Колишні військовослужбовці полку спеціального призначення "Миротворець" управління Національної поліції Києва заявляють про створення руху за очищення поліції.

"Ми засновуємо рух за очищення поліції. Ми готуємо всеукраїнське віче представників добровольчих підрозділів. Воно відбудеться в Києві (орієнтовно навесні 2017 року - ІФ). Ми плануємо детально розробити стратегію перезапуску реформи правоохоронних органів, оскільки ми переконані, що вона зайшла в глухий кут. Старі кадри залишилися, уникли люстрації або обманом пройшли переатестацію", - сказав на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер координатор Спілки ветеранів війни з Росією, екс-боєць "Миротворця" Олександр Войтко.

Він також закликав громадян ділитися інформацією про "старих міліціонерів, які залишилися в системі та продовжують чинити злочини".

О. Войтко вважає, що керівництво Нацполіції зараз проводить роботу зі знищення полку "Миротворець", зокрема, за його твердженням, мотивованих бійців звільняють за неіснуючими причинами. "Особисто мене звільнили у процесі переатестації, що одна з причин – ходіння вночі в цивільному одязі", - зазначив він.

"Крім того, хлопці, які вміють воювати (військовослужбовці "Миротворця" - ІФ), не перебувають на лінії фронту, вони стоять у тилу на мостах і охороняють їх. Ми вважаємо, що зараз відбувається знищення добровольчого руху, перекриття нам можливості захистити Україну. Нас залучали до патрулювання в Києві, де ми бачили порушення і хабарництво. Коли ми про це повідомляли, нам рекомендували звільнитися. Багато звільнилися, ми ні, в підсумку нас звільнили наказом", - розповів О. Войтко.

У свою чергу колишній військовослужбовець Сергій Бондар розповів про порушення, які здійснюються керівництвом полку.

"Проти керівника "Миротворця" Юрія Шершньова розпочато кілька кримінальних справ, зокрема, за розкрадання боєприпасів, зброї та амуніції у значних розмірах", - стверджує він.

С. Бондар також зазначив, що на сьогодні в самому "Миротворці" залишилося менше половини бійців від тієї кількості, яка була на момент створення (осінь 2015 року).

"На момент створення в ньому було 630 бійців, всі вони брали участь в АТО, всі вони були мотивовані... Тоді він за чисельністю реально відповідав полку, але через критичну ситуаціїю, службу несуть менше 300 бійців. Більшість людей видавлювали – створювали умови, за яких проходити службу неможливо... Забороняли йти у відпустки, забороняли підвищуватися по службі", - розповів він.

Колишній військовослужбовець також зазначив, що керівництво полку "ховало колишніх "беркутівців" у "Миротворці".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА