16:54 26.01.2017

Новий раунд переговорів України з Туреччиною щодо підписання угоди про ЗВТ відбудеться навесні - МЕРТ

2 хв читати

Київ. 26 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Наступний раунд переговорів України з Туреччиною з питання підписання угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) відбудеться навесні поточного року, повідомила на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торговий представник України Наталія Микольська.

"Із турецькою переговорною командою відбулася відеоконференція. Буде ще одна найближчим часом. Ми очікуємо, що раунд переговорів у нас відбудеться навесні", - сказала вона.

За словами заступника міністра, останній раунд переговорів України з Ізраїлем із питання ЗВТ був інтенсивним. Сторони просунулися в частині погодження тексту угоди та в питанні тарифних переговорів.

"Якщо між минулим раундом і цим був великий проміжок часу, то наступні раунди плануватимемо у ближчій перспективі. Ми вестимемо переговори до того моменту, доки угода не буде вигідною Україні та не відповідатиме нашим інтересам", - зазначила Н.Микольська.

Вона повідомила, що в Національній експортній стратегії, над якою працює міністерство, буде визначено ринки, які мають найбільший потенціал зростання українського експорту. Саме ці країни відвідає МЕРТ та український бізнес із торговельними місіями.

"До цих країн належатимуть країни Європейського Союзу, наші сусіди, ті країни, з якими є угоди про зону вільної торгівлі, великі ринки - Китай, Індія, США. Торговельні місії роблять на запит українського бізнесу. Нині завершується опитування компаній, які є в базі експортерів, на тему, які країни їх цікавлять", - зазначила вона.

Як повідомлялося, четвертий раунд переговорів між Україною та Ізраїлем щодо ЗВТ відбувся в Києві 24-26 січня.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА