17:48 23.02.2017

Активісти ініціюють створення Координаційного штабу блокади тимчасово окупованих територій

2 хв читати

Київ. 23 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Громадські активісти ініціюють створення Координаційного штабу блокади тимчасово окупованих територій з метою узгодження дій між учасниками блокади.

Як повідомила представник групи "Миротворець" Гайде Різаєва під час прес-конференції в інформаційному агентстві "Інтерфакс Україна" в четвер, основним завданням штабу, організацію якого ініціюють ветерани АТО Тетяна Борисенко, Едуард Скорич, Руслан Стельмах, Лада Соколова та сама Г.Різаева, є координація дій учасників блокади, збір добровільних пожертвувань.

Крім того, пропонується делегувати штабу повноваженнями щодо ведення переговорів із бойовиками стосовно звільнення полонених, у разі необхідності можливого тимчасового призупинення блокади.

Участь у роботі штабу та блокади мають брати виключно ветерани АТО, волонтери та громадські активісти.

Г.Різаєва також висловила думку, що формат, в якому на сьогодні відбувається блокада, - за участю політиків та відсутності чітких скоординованих дій і вимог - є неприйнятним.

"Доки всі наші дії рухаються, дійсно, патріотично, пов’язані лише з народним волевиявленням і захистом інтересів народу, все йде добре. Але коли в ці дії починають влізати політики, рушиться все", - сказала вона.

Активісти висловили думку, що депутати, зокрема Володимир Парасюк, Єгор Соболєв, Семен Семенченко, не повинні брати участі в блокаді, а мають "займатися прямими законодавчими обов'язками".

Крім того, Г.Різаєва повідомила про плани звернутися до Верховної Ради з вимогою дати оцінку діяльності депутатів у процесі блокади.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА