15:51 28.02.2017

Україна має не допустити розвиток Донбасу в напрямку Росії – думка

3 хв читати

Київ. 28 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Співголова правління Фонду ім. Генріха Бьолля (Берлін) Ральф Фюкс вважає, що Україні необхідно активізувати зусилля з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, а також розробити і реалізувати план економічного співробітництва з окупованими територіями Донецької та Луганської областей для уникнення розвитку регіону в бік Росії.

На думку експерта, Україні варто активізувати дипломатичні ініціативи щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі, зокрема щодо імплементації Мінських угод.

"Сюди також належить реалізація плану українського уряду щодо окупованих територій. Дуже важливо, щоб ці території, і населення, яке зараз перебуває під проросійськими сепаратистами, не були відрізані і ізольовані, щоб вони не потрапили в руки Росії. А щоб економічні, соціальні зв'язки з населенням там посилювалися, щоб збільшувалася мобільність на пунктах пропуску, щоб економічне співробітництво не згорталося, а посилювалося, для того, щоб зробити неможливим розвиток цього регіону в напрямку Росії", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

На думку Р. Фюкса, Україна також має визначитися, на які компроміси вона готова піти, щоб зберегти політичний суверенітет над цими територіями.

"Рішення путінського уряду про визнання документів так званих народних республік – це чіткий сигнал, що російська політика спрямована на фактичну інтеграцію цих областей до свого складу, не анексувати, але фактично зробити там російський протекторат з економічної і політичної точки зору, який був би пов'язаний з Росією", - зазначив співголова правління Фонду. (Берлін) Ральф Фюкс вважає, що Україні необхідно активізувати зусилля з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, а також розробити і реалізувати план економічного співробітництва з окупованими територіями Донецької та Луганської областей для уникнення розвитку регіону в бік Росії.

На думку експерта, Україні варто активізувати дипломатичні ініціативи щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі, зокрема щодо імплементації Мінських угод.

"Це також стосується реалізації плану українського уряду щодо окупованих територій. Дуже важливо, щоб ці території, і населення, яке зараз перебуває під проросійськими сепаратистами, не були відрізані та ізольовані, щоб вони не потрапили до рук Росії. А щоб економічні, соціальні зв'язки з населенням там посилювалися, щоб збільшувалася мобільність на пунктах пропуску, щоб економічне співробітництво не згорталося, а посилювалося, для того, щоб зробити неможливим розвиток цього регіону в напрямку Росії", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

На думку Р. Фюкса, Україна також має визначитися, на які компроміси вона готова піти, щоб зберегти політичний суверенітет над цими територіями.

"Рішення путінського уряду про визнання документів так званих народних республік – це чіткий сигнал, що російська політика спрямована на фактичну інтеграцію цих областей в свій склад, не анексувати, але фактично зробити там російський протекторат із економічної і політичної точки зору, який був би пов'язаний з Росією", - зазначив співголова правління Фонду.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА